Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Γ. Τσικανδηλάκης: «Να αλλάξει ο τρόπος διεκδίκησης των προβλημάτων του κλάδου»

13/2/2013
Ο πρόεδρος του Φ.Σ. Ηρακλείου για τη συνάντηση των προέδρων στον Π.Φ.Σ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Επιστολή του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, Γιάννη Τσικανδηλάκη, σχετικά με τη συνάντηση των προέδρων των Φ.Σ. της χώρας το περασμένο Σάββατο:

 

"Ηράκλειο, 13/2/2013

 

Συνάδελφοι

 

Είμαι ένας από τους 20 προέδρους που υπέγραψαν την επιστολή - πρόσκληση, για τη συνάντηση του περασμένου Σαββάτου στην Αθήνα. Το πώς εξελίχθηκε η συνάντηση, όλοι το γνωρίζετε και δεν θα το αναλύσω εδώ σήμερα. Αυτό που θέλω να εξηγήσω (όχι για να δικαιολογηθώ) είναι γιατί συμμετείχα σ' αυτή την πρόσκληση – πρόκληση.

 

Να τονίσω κατ' αρχήν ότι δεν θέλω να αμφισβητήσω ούτε το θεσμό του ΠΦΣ (άλλωστε πάντα πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω πως ο ΠΦΣ θα πρέπει να είναι μπροστάρης σε όλα τα θέματα διεκδίκησης), αλλά ούτε και τα άτομα που απαρτίζουν το σημερινό ΔΣ του ΠΦΣ. Δεν παραγνωρίζω άλλωστε πως οι άνθρωποι αυτοί διαθέτουν, από τον προσωπικό – οικογενειακό και εργασιακό τους χρόνο για να τρέξουν τα θέματα του ΠΦΣ.

 

Αυτό που θέλω να αμφισβητήσω και να αλλάξει είναι ο τρόπος διεκδίκησης των οικονομικών και θεσμικών προβλημάτων του κλάδου. Γιατί μέχρι σήμερα ο ΠΦΣ, τρέχει πάντα πίσω από τα γεγονότα, χωρίς να προγραμματίζει για το αύριο του ελληνικού φαρμακείου και ταυτόχρονα, δείχνει να μην θέλει να έρθει σε ρήξη, με την πολιτεία και ένα μεγάλο κομμάτι των βολεμένων συντηρητικών συναδέλφων.


ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΦΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ.


Αυτός είναι ο λόγος της συμμετοχής μου στην ομάδα των 20, γιατί πιστεύω πως με οργανωμένη και συστηματική δουλειά, μπορούμε να δώσουμε στους ανθρώπους του ΠΦΣ μία άλλη εναλλακτική λύση και ένα διαφορετικό τρόπο του «σκέπτεσαι και ενεργείς».

 

Γι' αυτό με ικανοποίησε ιδιαίτερα η δήλωση του Κώστα του Λουράντου ότι «θα επανέλθουμε», εννοώντας την ομάδα των 20 και θέλω να υποσχεθώ από την πλευρά μου ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να ξανασυναντηθούμε και να παράξουμε έργο”.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για 2η χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση