Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Γ. Δαγρές: «Πρέπει να δοθεί μόνιμη λύση στο θέμα των ελλείψεων φαρμάκων»

1/9/2022 2:38:27 πμ
Ο φαρμακοποιός έκανε λόγο για «μπαλώματα» εκ μέρους της Πολιτείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στις επανεξαγωγές φαρμάκων ως ένας από τους λόγους που έχουμε ελλείψεις στην Ελλάδα αλλά και στις παρεμβάσεις της Πολιτείας για την επίλυση του προβλήματος αναφέρθηκε ο βΆ αντιπρόεδρος του ΠΦΣ και ταμίας του ΦΣΑ Γιάννης Δαγρές, σε συνέντευξη που έδωσε στο Alpha Radio. 

Ο φαρμακοποιός διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια νόμιμη διαδικασία, η οποία ωστόσο έχει κοινωνικό και υγειονομικό αντίκτυπο. «Όταν τα φάρμακα αυτά επανεξάγονται, προφανώς δεν χρησιμοποιούνται από τον Έλληνα ασθενή», όπως είπε τονίζοντας ότι επανεξαγωγές γίνονται σε όλο το φάσμα των ασθενειών και ειδικά των χρόνιων ασθενειών.

Αναφορικά με τις παρεμβάσεις της Πολιτείας, ο Γ. Δαγρές τόνισε πως: «Κατά κανόνα οι παρεμβάσεις που κάνει η Πολιτεία, γίνονται όταν βγαίνουμε εμείς οι φαρμακοποιοί και διαμαρτυρόμαστε. Η δουλειά μας δεν είναι να κάνουμε μπαλώματα ώστε να λύνουμε το πρόβλημα προσωρινά και να επανέρχεται. Ο ρόλος μας είναι να μπορούμε να δώσουμε μια πιο μόνιμη λύση στο θέμα και εμείς έχουμε προτείνει στην Πολιτεία το πως μπορούν να δοθούν μόνιμες λύσεις στο θέμα, η οποία δυστυχώς ακόμα δεν τις έχει ακόμα υιοθετήσει».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα ιαπωνικά προϊόντα στοματικής φροντίδας κυκλοφορούν στην Ελλάδα από την Plac Control
Το νέο Δ.Σ. θέτει σε προτεραιότητα την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Μαΐου
Με φυσική και διαδικτυακή παρουσία
Βελτιστοποίηση της θεραπείας της νόσου Πάρκινσον
Αλληλεπίδραση L-DOPA & Διατροφής σύμφωνα με την f-anazitisi
Φ.Σ. Κορίνθου, Τροχαία και DyonMed σε κοινή δράση για την οδική ασφάλεια
Θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη στο κέντρο της Κορίνθου