Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΦΣΑ προς ΕΟΠΥΥ: Αλλάξτε την τιμολογιακή σας πολιτική

29/9/2017 9:26:07 πμ
Διαφορετικά ο Σύλλογος θα κινηθεί νομικά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με αφορμή την καταγγελία ασφαλισμένου κατά φαρμακοποιού, ο Κωνσταντίνος Λουράντος ως Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής απέστειλε στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, έγγραφο, με το οποίο πιέζει για την ανατιμολόγηση των προϊόντων που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ σε τιμές κάτω από τις τιμές αγοράς, υποχρεώνοντας τον φαρμακοποιό να χορηγεί προϊόντα με ζημία.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή: "σε συνέχεια των έντονων διαμαρτυριών που έχουμε ήδη απευθύνει στον Οργανισμό σας, σας υπενθυμίζουμε το αυτονόητο, το οποίο ίσως δεν έχετε αντιληφθεί: Ότι τις εισφορές των ασφαλισμένων τις εισπράττει ο ΕΟΠΥΥ και όχι οι φαρμακοποιοί. Ως αποδέκτης των εισφορών των ασφαλισμένων, ο ΕΟΠΥΥ έχει την αποκλειστική υποχρέωση της υγειονομικής κάλυψης και της φαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων".

Επαναλαμβάνεται δε ότι "είναι ανήκουστη η προσπάθεια του ΕΟΠΥΥ να κάνει κοινωνική πολιτική εις βάρος των φαρμακοποιών", εξηγώντας πως: "η διαρκώς επαναλαμβανόμενη τακτική σας να αποζημιώνετε διάφορα προϊόντα αναλωσίμων και ειδικής διατροφής με τιμές πολύ μικρότερες των τιμών χονδρικής, με το πρόσχημα ότι με τον τρόπο αυτό θα επιτύχετε τη μείωση των τιμών των προμηθευτών των φαρμακείων μας, και ταυτόχρονα να απαγορεύετε από τους φαρμακοποιούς να εισπράττουν τη διαφορά από τους ασφαλισμένους, είναι όχι μόνο παράλογη και παράνομη, αλλά αποτελεί και θρασεία εκμετάλλευση της ανεκτικότητας των φαρμακοποιών. 

Καταλήγει δε η επιστολή με το Σύλλογο να ζητά από τον πρόεδρο να αναθεωρήσει και να αλλάξει άμεσα την τιμολογιακή φιλοσοφία του ΕΟΠΥΥ, "ώστε οι φαρμακοποιοί να εισπράττουν το δίκαιο κέρδος τους από την τροφοδοσία του πληθυσμού με αυτά τα προϊόντα", διαφορετικά ο Σύλλογος απειλεί ότι θα κινηθεί πλέον και νομικά, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των φαρμακείων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

IQVIA και Global Healthy Living Foundation ζητούν άρση των εμποδίων στους εμβολιασμούς στα φαρμακεία
Για να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για το δυστύχημα των Τεμπών






Σχετικά άρθρα

Χάνονται δόσεις εμβολίων όπου δεν εμπλέκεται φαρμακοποιός
IQVIA και Global Healthy Living Foundation ζητούν άρση των εμποδίων στους εμβολιασμούς στα φαρμακεία
ΠΦΣ: Ευθύνη των εταιρειών η αδυναμία σάρωσης του κωδικού QR σε φάρμακα
Ο Σύλλογος ζητά από τη φαρμακοβιομηχανία μεγαλύτερη προσοχή
Οι φαρμακοποιοί βελτιώνουν τη διαχείριση δερματολογικών παθήσεων
Όταν εργάζονται σε σχετικές κλινικές
Φαρμακεία και συνεταιρισμοί ανακοινώνουν στάση εργασίας στις 28/02
Για να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για το δυστύχημα των Τεμπών