Δημοσιεύτηκαν οι οδηγίες για τη χρήση της πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι φαρμακοποιοί της Αττικής θα ψηφίσουν για τα μέλη του προεδρείου του Συλλόγου (δείτε εδώ), με τον Κ. Λουράντο να κάνει λόγο για μια «πρωτόγνωρη διαδικασία», την οποία όμως πρέπει να στηρίξουν τα μέλη του Συλλόγου.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η ηλεκτρονική ψηφοφορία, εκτός του ότι απαιτεί ελάχιστα λεπτά από το χρόνο του καθένα, «εγγυάται την απόλυτη μυστικότητα της ψήφου και την απουσία εκβιασμών ή άλλων αντιδημοκρατικών παραμέτρων».
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι στο χθεσινό Δ.Σ. του ΦΣΑ, ο Γ. Καβαλάρης έθεσε το θέμα ενός υπό διαβούλευση νομοσχεδίου που αναφέρεται στη «δυνατότητα ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως διεξαγωγής εκλογών στους φαρμακευτικούς συλλόγους με περισσότερα από 500 μέλη». Έκπληξη φαίνεται πως προκάλεσε το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον Κ. Λουράντο, το εν λόγω νομοσχέδιο ουδέποτε συζητήθηκε με τη διοίκηση του ΦΣΑ, ενός συλλόγου που διαθέτει 3.500 περίπου μέλη. Προτάθηκε λοιπόν να αποσταλεί ένα έγγραφο στο υπουργείο Υγείας με το οποίο θα ζητηθεί η απόσυρση του νομοσχεδίου μέχρις ότου ενημερωθούν τα μέλη του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας. Τρία από τα εννέα μέλη του ΔΣ του ΦΣΑ, καταψήφισαν την πρόταση, ωστόσο το έγγραφο θα αποσταλεί σήμερα.
«Η ουσία πάντως είναι ξεκάθαρη: ο ΦΣΑ ουδέποτε εκχώρησε τα δικαιώματά του στο δευτεροβάθμιο όργανο, ούτε έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζουν άλλοι για το καλό του. Και αυτό αποτελεί τεράστιο κίνδυνο, αν εδραιωθεί ως διαδικασία για το μέλλον και σε άλλες περιπτώσεις. Είναι ακριβώς η απαξίωση και η αχρηστία των πρωτοβάθμιων συλλόγων που ονειρεύεται η εξουσία», αναφέρει με νόημα ο Κ. Λουράντος.