Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΦΣΘ: Δύο κρίσιμα θέματα τέθηκαν στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό ενόψει της 88ης ΔΕΘ

2/9/2024 9:03:50 μμ
Η χορήγηση των ΦΥΚ και ενίσχυση του ρόλου των φαρμακοποιών στην ΠΦΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη χορήγηση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από τα ιδιωτικά φαρμακεία προς όφελος των πολιτών ζήτησε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων της πόλης, ενόψει της 88ης ΔΕΘ


Όπως επισήμανε ο Δ. Ευγενίδης, «αυτήν τη στιγμή οι ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα λαμβάνουν τα φάρμακα αυτά μόνο μέσω των ελάχιστων φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται». Παράλληλα, ο αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του ρόλου των φαρμακοποιών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με την ανάληψη και νέων υπηρεσιών υγείας με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών. 


Όπως τόνισε, «ο καθοριστικός ρόλος των φαρμακείων αναδείχθηκε και από την παροχή υπηρεσιών υγείας όπως, μεταξύ άλλων, τα ραντεβού εμβολιασμών, η χορήγηση δωρεάν self tests και η διενέργεια rapid tests για την Covid-19, η εγγραφή στον προσωπικό γιατρό, η δωρεάν χορήγηση ΦΥΚ, αλλά και η επικείμενη διάθεση των τεστ αυτοδιάγνωσης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Ο ρόλος αυτός πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί πάντα με επίκεντρο τον ασθενή». Επίσης ζήτησε από τον πρωθυπουργό τη λήψη μέτρων στήριξης των γυναικών φαρμακοποιών, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στον πολυσχιδή ρόλο τους ως μητέρες, σύζυγοι και επαγγελματίες υγείας, συζητήθηκε το διαχρονικό πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων και άλλα κρίσιμα θεσμικά ζητήματα. 


Να συμπληρωθεί ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου με πρόσφατη απόφασή του προχώρησε από την 1η Σεπτεμβρίου σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΤαμείουΣτρατού Ξηράς, λόγω της συνεχιζόμενης, μη έγκαιρης εξόφλησης οφειλόμενων λογαριασμών από συνταγές ασφαλισμένων του Ταμείου που έχουν εκτελεστεί στα φαρμακεία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα «περάσει» από τα ελληνικά φαρμακεία;
Σύμφωνα με τον Δ. Φιλιώτη οι χαμηλές τιμές και το clawback αλλάζουν το τοπίο της φαρμακευτικής αγοράς






Σχετικά άρθρα

Σπάνε ρεκόρ οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί και τα colon test στα φαρμακεία
150 χιλιάδες εμβολιασμοί και 130 χιλιάδες τεστ ο μέχρι σήμερα απολογισμός
e-ΕΦΚΑ: Νέες υπηρεσίες πληρωμών για εργοδότες και οφειλέτες
Επιτρέπουν την άμεση έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας
ΤΕΑΥΦΕ: Εγκρίθηκαν οι Αναλογιστικές Μελέτες της περιόδου 2018-2021
Mια σημαντική εξέλιξη που ήρθε μετά από οργανωμένες και συστηματικές προσπάθειες
Νέα δράση για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων στους πολίτες
Θα «περάσει» από τα ελληνικά φαρμακεία;