Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

ΦΠΑ: Μειώνεται στο 6% για τα προϊόντα προστασίας έναντι του κορονοϊού

19/3/2020 5:10:23 μμ
Νέα ομπρέλα μέτρων για την προστασία των επιχειρήσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέα ομπρέλα μέτρων για την προστασία των επιχειρήσεων ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. 

Σε αυτά περιλαμβάνονται:
  • Η ένταξη στο μειωμένο ΦΠΑ 6% από 24% προϊόντων αυτοπροστασίας όπως μάσκες, αντισηπτικά, μαντιλάκια κ.ά.
  • Επίσης, μεταξύ άλλων για όσες επιχειρήσεις δεν απολύσουν προσωπικό θα υπάρξει αναστολή πληρωμής φόρων οριζόντια σε συγκεκριμένους κώδικες δραστηριότητας που πλήττονται δραστικά λόγω της διάδοσης του κορονοϊού. Αφορά το Μάρτιο και αν απαιτηθεί θα δοθεί παράταση.
  • Για όλες τις επιχειρήσεις των εν λόγω κλάδων αναστέλλονται για 4 μήνες χωρίς τόκους και προσαυξήσεις η καταβολή οφειλών από βεβαιώσεις ΦΠΑ Μαρτίου και οι βεβαιωμένες οφειλές σε ΔΟΥ ή ελεγκτικά κέντρα.
  • Θα δοθεί αποζημίωση 800 ευρώ στις αρχές Απριλίου σε εργαζομένους στους οποίους αναστέλλεται η σύμβαση εργασίας. Σύμφωνα με τον X. Σταικούρα αυτό αφορά περίπου 500.000 εργαζόμενους με κόστος 400.000.000 ευρώ. Για αυτούς τους εργαζόμενους αναστέλλεται η πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων Μαρτίου για 4 μήνες.
  • Αναστέλλεται για 4 μήνες η πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων Μαρτίου για τους αυτοαπασχολούμενους και τις ατομικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους που παρατηρείται δραστική μείωση λόγω κορονοϊού.
Όπως διευκρίνισε ο υπ. Οικονομικών μιλώντας εχθές στο MEGA, το πακέτο μέτρων των 2 δισ. θα μπορεί να επαναλαμβάνεται και κάθε επόμενο μήνα παράτασης ισχύος των περιοριστικών μέτρων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώθηκαν από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος
Αφορούσαν αναβολικά, φάρμακα, τεστ και ιατρικές μάσκες






Σχετικά άρθρα

Τα fake βίντεο επωνύμων η νέα εγκληματικότητα στο φάρμακο
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
ΕΟΦ: Εξομαλύνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας
Έρχεται ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας των ασθενών με νεοπλασίες
Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας στο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Νέα λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Με 93 σκευάσματα που αφορούν πολλές θεραπευτικές κατηγορίες