Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


FIP: Εργαλειοθήκη για την υπηρεσία ανασκόπησης της φαρμακευτικής αγωγής

27/1/2022 9:06:03 μμ
Με έμφαση στον ευρύτερο ρόλο των φαρμακοποιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ευρύτερος ρόλος των φαρμακοποιών στη μείωση των κινδύνων από τη χρήση φαρμάκων περιγράφεται στην ανανεωμένη εργαλειοθήκη που δημοσίευσε η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) με τίτλο: «Medication review and medicines use review: A toolkit for pharmacists». Στην εργαλειοθήκη παρουσιάζεται η διευρυμένη υπηρεσία MUR (Medicines Use Review - ανασκόπηση της χρήσης των φαρμάκων) που είναι σχεδιασμένη για τη βελτίωση της συμμόρφωσης στην αγωγή.

Η υπηρεσία αυτή αποκτά πλέον πιο φιλόδοξους στόχους και «μετατρέπεται σε μια δομημένη αξιολόγηση των φαρμάκων κάθε ασθενή, που απαιτεί περισσότερες παρεμβάσεις από τον φαρμακοποιό, π.χ. σχετικά με τη βελτίωση της χρήσης των φαρμάκων, αλλά και συνεργασία με άλλους επαγγελματίες υγείας για καλύτερα κλινικά, ανθρωπιστικά και οικονομικά αποτελέσματα», όπως εξηγεί η Filipa Alves da Costa από τη Σχολή Φαρμακευτικής του πανεπιστημίου της Λισαβώνας, μία από τους συντάκτες του εγγράφου. Η εργαλειοθήκη στοχεύει να εντάξει τον φαρμακοποιό μέσα στην ομάδα της φροντίδας υγείας, σημειώνει επίσης η ειδικός, τονίζοντας ότι ο φαρμακοποιός λαμβάνει πλέον υπόψη τις ανησυχίες και προτιμήσεις του ασθενή σε συνδυασμό με την αξιολόγηση της κλινικής κατάστασης και της φαρμακευτικής αγωγής.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ