Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Φαρμασέρβ: Στην κυκλοφορία το MIDNIGHT TIKUN

20/2/2024 12:43:19 πμ
Το πρώτο ελληνικό προϊόν φαρμακευτικής κάνναβης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Φαρμασέρβ ανακοίνωσε την κυκλοφορία του MIDNIGHT TIKUN, του πρώτου τελικού προϊόντος φαρμακευτικής κάνναβης που παράγεται στην Ελλάδα. Η Φαρμασέρβ έχει αναλάβει τη διανομή και ενημέρωση για το προϊόν σε όλη την Ελλάδα. Το σκεύασμα διατίθεται σε μορφή ξηρού ανθού προς εισπνοή και περιέχει τις δραστικές ουσίες THC 9% και CBD 13%. 


Κυκλοφορεί σε συσκευασίες των 5 και 10 γραμμαρίων με λιανική τιμή 82,96 ευρώ και 165,91 ευρώ αντίστοιχα. Οι εγκεκριμένες ενδείξεις φαρμακευτικής κάνναβης είναι: • για την πρόληψη και αντιμετώπιση σοβαρής ναυτίας ή εμέτου από χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και συνδυαστική θεραπεία έναντι HIV ή ηπατίτιδας C • για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου που σχετίζεται με καρκίνο ή παθήσεις του ΚΝΣ ή ΠΝΣ, όπως ο νευροπαθητικός πόνος που προκαλείται από νευρική βλάβη, «μέλος-φάντασμα», νευραλγία τριδύμου, μεθερπητική νευραλγία • για την αντιμετώπιση σπαστικότητας που σχετίζεται με σκλήρυνση κατά πλάκας ή βλάβες του νωτιαίου μυελού • ως ορεξιογόνο στην ανακουφιστική φροντίδα ασθενών με καρκίνο ή AIDS. 


Σύμφωνα με την εταιρεία, η προσέγγιση για την έναρξη της θεραπείας με φαρμακευτική κάνναβη είναι «ξεκινήστε χαμηλά, πηγαίνετε αργά και παραμείνετε χαμηλά» και προτείνεται η δοσολογία να ξεκινά με 150mg ημερησίως. Σημειώνεται ότι το φάρμακο αυτό δεν βρίσκεται στη θετική λίστα ούτε αποτελεί πρόθεση της εταιρείας η ένταξή του στα αποζημιούμενα φάρμακα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έρχεται με νέα υπουργική απόφαση του Αδ. Γεωργιάδη
«Η συνεργασία Ακαδημίας & φαρμακοβιομηχανίας, αναγκαία συνθήκη για την πρόοδο της νέας γενιάς», όπως ανέφερε






Σχετικά άρθρα

GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
AMGEN: Μια από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2024
Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG
Daiichi Sankyo: Επενδύει στην Ελλάδα με καινοτόμα ογκολογικά φάρμακα
Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών