Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακοποιοί: Στοπ στα ραντεβού εμβολιασμού αν τα τεστ COVID-19 πάνε στα σούπερ μάρκετ

14/5/2021 2:47:26 μμ
Ο ΕΟΦ πάντως ξεκαθαρίζει ότι η διάθεσή τους επιτρέπεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά το σάλο που δημιούργησε η διαρροή της κυβέρνησης προς κάποια ΜΜΕ ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον κλάδο των σούπερ μάρκετ για τη δωρεάν διάθεση των self tests προς τους πολίτες, ο ΕΟΦ με μια σύντομη ανακοίνωσή του σήμερα το πρωί ανέφερε ρητά:


«H διάθεση των τεστ covid-19 (rapid, self test) προς το κοινό για αυτοδιάγνωση επιτρέπεται να γίνεται αποκλειστικά από τα Φαρμακεία.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ»


Στο ίδιο κλίμα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ξεκαθάρισε σήμερα στα μέλη του ότι η ανακοίνωση του ΕΟΦ καθιστά σαφές ότι απαγορεύεται η διάθεση των τεστ COVID-19 από οποιοδήποτε άλλο κανάλι διανομής ή σημείο πώλησης εκτός των φαρμακείων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα της διάθεσης αυτών των τεστ στα σούπερ μάρκετ έγινε μέσα σε λίγες ώρες viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς φαρμακοποιούς να θεωρούν ότι πρόκειται για «τρίπλα» της κυβέρνησης, ώστε να περιορίσει τις αντιδράσεις για τον όγκο της δουλειάς αλλά και τις διαμαρτυρίες για την προχειρότητα του εγχειρήματος.


Δεν ήταν λίγοι μάλιστα αυτοί που εξέφρασαν φόβους ότι μια τέτοια κίνηση θα ανοίξει το δρόμο ώστε τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα να διατίθενται και από άλλα κανάλια διανομής, παρά το ότι σύμφωνα με την τρέχουσα νομοθεσία αυτά διανέμονται αποκλειστικά από τα φαρμακεία.


Πάντως στην περίπτωση που τα self tests διατεθούν στα σούπερ μάρκετ, οι φαρμακοποιοί δηλώνουν έτοιμοι να αντιδράσουν σθεναρά, σύμφωνα με όσα είπε ο φαρμακοποιός, μέλος του Δ.Σ. του ΦΣΑ, Κώστας Μανωλόπουλος στο f.daily:


«Δεν μας ενδιαφέρει αν μπορούν τα σούπερ μάρκετ να διαχειριστούν το συνωστισμό και τα προσωπικά δεδομένα, ούτε αν θα έχουν τέντα για τα δωρεάν τεστ ή αν θα τα βάλουν στο ράφι. Στην περίπτωση που δοθούν τα τεστ εκεί, εμείς την ίδια μέρα σταματάμε όχι μόνο τη διάθεσή τους αλλά και το κλείσιμο των ραντεβού».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εταιρεία συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ηγείται στον τομέα της
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ