
Πριν από λίγες ημέρες, αλυσίδα φαρμακείων ξεκίνησε να προσφέρει μια μοναδική ίσως υπηρεσία στους πολίτες, την εξέταση των αυτιών. Η υπηρεσία προσφέρεται με ένα σχετικά μικρό κόστος (25 λίρες) και στα 226 φαρμακεία της ASDA, με στόχο να απαλλαχθούν από επιπλέον φόρτο οι ιατρικές δομές του NHS αλλά και να ελέγχονται οι ασθενείς για ενοχλήσεις στις οποίες συχνά δεν δίνεται η δέουσα σημασία, όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.
Οι πολίτες (18 ετών και άνω) μπορούν πλέον, με ραντεβού ή χωρίς, να επισκέπτονται το φαρμακείο ASDA της επιλογής τους και ο φαρμακοποιός θα εξετάζει τα αυτιά με ωτοσκόπιο, αν χρειαστεί θα χορηγεί τις απαραίτητες σταγόνες (π.χ. για την αντιμετώπιση οξείας μέσης ωτίτιδας) ή θα παραπέμπει σε ειδικό.
Ο επικεφαλής του φαρμακευτικού τμήματος της ASDA, Faisal Tuddy, δηλώνει σχετικά: «Γνωρίζουμε ότι η υγεία των αυτιών δεν είναι στις προτεραιότητες του κοινού, εκτός αν προκύψει πρόβλημα, ωστόσο είναι σημαντικό να ελέγχονται τακτικά. Με αυτήν την υπηρεσία, φιλοδοξούμε να καταστήσουμε τη φροντίδα των αυτιών πιο προσβάσιμη και να εντοπίσουμε παθήσεις πριν γίνουν πολύ σοβαρές».