Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακείο στη Μύκονο ανοικτό 24ωρο, εφταήμερο!

5/6/2018 11:31:33 πμ
Νέο ωράριο λειτουργίας προωθεί το καλοκαίρι το υπουργείο Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση ενός φαρμακοποιού στη Μύκονο να παραμένει ανοικτό το φαρμακείο του 24 ώρες το 24ωρο όλες τις ημέρες τις εβδομάδας αλλά και τις αργίες.


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η δημοσίευση του εν λόγω φαρμακοποιού στην ιστοσελίδα που διαχειρίζεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: «Το φαρμακείο μας από 03/06/18 και μέχρι το τέλος Αυγούστου θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ώρο και τις Κυριακές για να μπορείτε να βρείτε πάντα και ό,τι ώρα θέλετε τα προϊόντα που αναζητάτε! Σεβόμενοι τις ανάγκες των πελατών μας, θα είμαστε δίπλα σας 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ώρο να σας εξυπηρετήσουμε με χαμόγελο. Σας περιμένουμε!!!».


Δεν είναι λίγοι οι φαρμακοποιοί οι οποίοι επικροτούν αυτή την απόφαση με το σκεπτικό ότι το νησί της Μυκόνου «δεν κοιμάται ποτέ το καλοκαίρι» ενώ καταγράφει ρεκόρ επισκέψεων τους θερινούς μήνες ενώ κάποιοι άλλοι επικρίνουν τη στάση του φαρμακοποιού κάνοντας λόγο για ηθική και επαγγελματικούς κανόνες που καταπατούνται.


Ο φαρμακοποιός πάντως έχει ήδη συνεννοηθεί με τον οικείο Φαρμακευτικό Σύλλογο για το ωράριο λειτουργίας του φαρμακείου του.


 Την ίδια ώρα ένα νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, εντός του καλοκαιριού, προωθεί το υπουργείο Υγείας. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα www.healthview.gr με το νέο σύστημα, όλα τα φαρμακεία θα λειτουργούν υποχρεωτικά κατ' ελάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα, τις οποίες καθορίζει ο οικείος φαρμακευτικός σύλλογος και εγκρίνει με απόφασή του ο περιφερειάρχης, ενώ όσοι φαρμακοποιοί επιθυμούν, μπορούν να λειτουργούν και πλέον του υποχρεωτικού ωραρίου (διευρυμένο ωράριο) κατόπιν δήλωσής τους ανά δίμηνο στον σύλλογο και στην Περιφέρεια.


Μάλιστα, οι περισσότερες περιφέρειες έχουν βγάλει αποφάσεις για το ελάχιστο υποχρεωτικό ωράριο με βάση τις εισηγήσεις των φαρμακευτικών συλλόγων. Το επόμενο διάστημα αναμένεται τα φαρμακεία που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο να δηλώσουν τις επιπλέον ώρες ώστε το νέο σύστημα ν ενεργοποιηθεί άμεσα.

Το προτεινόμενο ελάχιστο ωράριο, έχει διαμορφωθεί εξής:

  • Δευτέρα και Τετάρτη: 8 π.μ. έως 2.30 μ.μ. και
  • Τρίτη, Πέμπτη Παρασκευή: 8 π.μ. έως 2 μ.μ. και 5.30 μ.μ. έως 8.30 μ.μ.

Σύμφωνα με το νόμο, για τα φαρμακεία που θέλουν να υπερβούν το ελάχιστο υποχρεωτικό ωράριο, οι σύλλογοι υποχρεούνται να εκτυπώσουν σχετικές καρτέλες τις οποίες θα αναρτήσουν στις προσόψεις των φαρμακείων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση