Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακεία: Οι εργαζόμενοι δικαιούνται δωρεάν self test, οι ιδιοκτήτες φαρμακείων όχι;

20/4/2021 4:53:48 μμ
Διευκρινίσεις ζητά ο ΦΣΑ από τον ΠΦΣ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εύλογα ερωτήματα προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει στους δικαιούχους των δωρεάν self tests και στην υποχρέωση δήλωσης των αποτελεσμάτων στην ειδική πλατφόρμα, τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, προσθέτοντας και όσους ανήκουν στους ΚΑΔ 47.73 (Φαρμακευτικά είδη σε ειδικευμένα καταστήματα), 47.74 (ιατρικά και ορθοπεδικά είδη σε ειδικευμένα καταστήματα), 47.75 (καλλυντικά και είδη καλλωπισμού σε ειδικευμένα καταστήματα).

Αν και οι εργαζόμενοι αυτοί είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιούν τεστ για να παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία εντός των φαρμακείων, την ίδια στιγμή δεν προβλέπεται δωρεάν χορήγηση στους ίδιους φαρμακοποιούς που είναι ιδιοκτήτες της επιχείρησης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει έγγραφο του ΦΣΑ προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο:

Μέσα στην απίστευτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη χορήγηση των self tests, μας ενημερώσατε σήμερα ότι οι εργαζόμενοι στα φαρμακεία υποχρεούνται να κάνουν self test, τα οποία χορηγούνται δωρεάν. Είναι δυνατόν ο αυταπασχολούμενος φαρμακοποιός να πληρώνει από την τσέπη του το self test, τη στιγμή που έχουμε μετατρέψει τα φαρμακεία μας σε παράρτημα ΚΕΠ αμισθί;».

Αρκετοί φαρμακοποιοί επισημαίνουν ότι η καθημερινή επαφή με εκατοντάδες κόσμου που έχουν προσέλθει τις τελευταίες ημέρες στα φαρμακεία όλης της χώρας αποτελεί από μόνο του κίνδυνο μετάδοσης και νόσησης από την COVID-19, επομένως κρίνεται ζωτικής σημασίας ο συχνός έλεγχος όλων όσων βρίσκονται και εργάζονται εντός των φαρμακείων, ιδιοκτήτες και μη. Επίσης, αξίζει να επισημανθεί ότι το τελευταίο 48ωρο ήταν αρκετά δύσκολο για τη λειτουργία των φαρμακείων που εφημέρευσαν και διανυκτέρευσαν, καθώς οι εργαζόμενοι πολίτες κατέφυγαν τελικά σε αυτά προκειμένου να προμηθευτούν τα τεστ, παρά τις εκκλήσεις των φαρμακευτικών συλλόγων αυτό να γίνεται τις καθημερινές. Αποτέλεσμα ήταν να παρατηρηθεί σε κάποια φαρμακεία συνωστισμός.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ