Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακεία: Νέα απόφαση για τη ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΟΠΥΥ

23/9/2021 2:24:32 μμ
Θα καταβληθούν σε 36 ισόποσες δόσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εντάσσονται σε ρύθμιση με 36 ισόποσες δόσεις οι οφειλές ιδιωτικών φαρμακείων προς τον ΕΟΠΥΥ που αφορούν λογαριασμούς φαρμάκων που έχουν κατατεθεί έως τις 9 Ιουλίου του 2021 και έχουν παρακρατήσεις λόγω κατάσχεσης ή εκχώρησης. Ειδικότερα, δυνάμει της νέας απόφασης Β2β/οικ. 55891/2021 που αναρτήθηκε στο Taxheaven, για τα φαρμακεία που έχουν ενεργές συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, η ένταξη στη ρύθμιση γίνεται αυτόματα από το πληροφοριακό σύστημα του Οργανισμού και το ποσό της ρύθμισης παρακρατείται κάθε μήνα από το προς απόδοση ποσό προς το φαρμακείο.

Όσο για τους φαρμακοποιούς χωρίς σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, απαιτείται να υποβληθεί αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΟΠΥΥ που θα αναγράφει: «ο φαρμακοποιός επιθυμεί την ένταξή του στη ρύθμιση οφειλών από rebate του αρ. 34 του ν. 3918/2011, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 28 του ν. 4816/2021». Αν αυτό δεν είναι εφικτό, δίνεται και η δυνατότητα υποβολής της αίτησης στην αρμόδια ΠΕ.ΔΙ. Αν δεν υποβληθεί αίτηση, το οφειλόμενο ποσό θα πρέπει να καταβληθεί σε μία δόση, διαφορετικά αναζητείται μέσω ΚΕΔΕ.

Πώς γίνεται η καταβολή των δόσεων

Η καταβολή των δόσεων γίνεται μηνιαία είτε με παρακράτηση κάθε μήνα από το προς απόδοση ποσό του ΕΟΠΥΥ προς το φαρμακείο (εφόσον υπάρχει σύμβαση) είτε με ηλεκτρονική καταβολή, με τη χρήση μοναδικού κωδικού πληρωμής (αν δεν υπάρχει σύμβαση). Οι φαρμακοποιοί χωρίς σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να καταβάλλουν την πρώτη δόση μέσα σε 20 ημερολογιακές ημέρες από τη γνωστοποίηση του ύψους της υπολειπόμενης οφειλής και των δόσεων από τον ΕΟΠΥΥ. Σημειώνεται ότι στο αρχικώς οφειλόμενο ποσό λογίζεται επιτόκιο 2,5% για 3 έτη.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ