Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακεία μετατρέπονται σε κλινικές ΠΦΥ

2/2/2023 7:58:58 μμ
Στην επαρχία της Νέας Σκοτίας του Καναδά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου σε μια επαρχία του Καναδά με σκοπό να παρέχει ευρεία πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για περισσότερους πολίτες. Ειδικότερα, η κυβέρνηση της Νέας Σκοτίας μετατρέπει φαρμακεία σε κλινικές ΠΦΥ, όπου οι φαρμακοποιοί θα αφιερώνουν προσωπικό χρόνο σε ασθενείς για αξιολόγηση, συνταγογράφηση φαρμάκων και διαχείριση της αγωγής

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διαχείριση ασθενών για 31 κοινές παθήσεις, όπως ήπιους πόνους μυών και αρθρώσεων, έκζεμα, επιχείλιο έρπητα και καούρα. Επίσης αφορά χρόνια πάσχοντες που λαμβάνουν αγωγή για διαβήτη, καρδιοαγγειακές και πνευμονολογικές νόσους, όπως άσθμα και ΧΑΠ. Τέλος, για πρώτη φορά στην περιοχή, οι φαρμακοποιοί θα παρέχουν πλήρη φροντίδα για στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις, που σημαίνει διεξαγωγή τεστ, διάγνωση και χορήγηση θεραπείας.

Τα συμμετέχοντα φαρμακεία θα λάβουν επιπλέον χρηματοδότηση για την παροχή των παραπάνω υπηρεσιών. Επί του παρόντος το πρόγραμμα –το οποίο εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της κυβέρνησης για τη βελτίωση της υγείας Action for Health– θα υλοποιηθεί σε 12 φαρμακεία, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί την άνοιξη.

«Χτίζουμε ένα σύστημα, με το οποίο οι φαρμακοποιοί -που είναι υψηλά καταρτισμένοι επαγγελματίες υγείας- θα αξιοποιούν την εκπαίδευση και τις δεξιότητές τους ώστε να βοηθούν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη όσο το δυνατό πιο κοντά στο σπίτι τους, στο φαρμακείο τους. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε το κοινό να παραμένει υγιές και αποσυμφορίζουμε τα τμήματα επειγόντων περιστατικών», δήλωσε η υπουργός Υγείας Michelle Thompson.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς






Σχετικά άρθρα

Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας;
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Βουλγαρία: Αύξηση της χρηματοδότησης των φαρμακείων αποφάσισε η κυβέρνηση
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς