Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακεία: Κατείχαν το 22,4% της αγοράς των καλλυντικών το 2020

22/7/2021 1:48:45 μμ
Έρχονται δεύτερα μετά την ευρεία διανομή και τα monobrands, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΣΒΑΚ, Θ. Γιαρμενίτη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σημαντική πτώση γνώρισε η αγορά των καλλυντικών και των αρωμάτων το 2020 εν μέσω πανδημίας, σύμφωνα τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχάνων & Αντιπροσώπων Αρωμάτων & Καλλυντικών (ΠΣΒΑΚ), Θεόδωρος Γιαρμενίτης. Ο ίδιος σχολίασε πάντως ότι με τις δυσκολίες των lockdowns, η αγορά της Ομορφιάς στάθηκε όρθια και ότι την πτώση αυτή θα την ξανακερδίσουν οι εταιρείες. 

Ειδικότερα, η συνολική αξία της ελληνικής αγοράς σε τιμές χονδρικής ήταν το 2020 της τάξεως των 620 εκ. € από 691 εκ. € το 2019. «Όμως το δίκτυο e-commerce συγκράτησε την αγορά και υπάρχουν προβλέψεις για +30% άνοδο το 2021», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΣΒΑΚ και έδωσε στοιχεία για τα δίκτυα διανομής ξεχωριστά:
  • Ευρεία διανομή και τα monobrands: 38,7%.
  • Φαρμακεία: 22,4%.
  • E-commerce: 15,4%.
  • Επιλεκτική διανομή: 14,0%.
  • Κομμωτήρια: 4,6%.
  • Κέντρα Αισθητικής & Ευεξίας: 1,2%.
  • Απευθείας πωλήσεις: 3,8%.
Επίσης, οι εξαγωγές κυμάνθηκαν στα 250 εκ. € περίπου.

Ο Θ. Γιαρμενίτης, στην ομιλία του κατά την Ετήσια Τακτική Συνέλευση του Συνδέσμου, αναφέρθηκε στη νέα τάση προς πιο ηθικές επιλογές και είπε ότι η πράσινη οικονομία είναι πλέον πραγματικότητα και η Όμορφη Βιομηχανία είναι στις επάλξεις με την εναρμόνιση των ευρωπαϊκών νομοθεσιών. 

Επιπλέον βρήκε την ευκαιρία να απευθυνθεί στην κυβέρνηση, και συγκεκριμένα στον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Ν. Παπαθανάση και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη, οι οποίοι έχουν αφήσει ελπίδες για την απάλειψη ή τον περιορισμό του Τέλους Ετοιμότητας στα καλλυντικά. Ζήτησε λοιπόν να ενημερωθεί ο ΠΣΒΑΚ για: «το οικονομικό γίγνεσθαι και ιδιαίτερα για την ανάπτυξη, τη φορολογική πολιτική, τις ασφαλιστικές ελαφρύνσεις, τις τράπεζες και εάν τα 32 δισ. € αφορούν όλους τους κλάδους. Ώστε ο στόχος να είναι τέτοιος που η ελληνική οικονομία να ανακτήσει το 8,2% του ΑΕΠ που έχασε το 2020 κι εμείς το -10,4% που χάσαμε»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι όμως αξιόπιστο;
Σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τις θεραπευτικές κατηγορίες που θα διατίθενται






Σχετικά άρθρα

Δυσκολίες στην εκτέλεση συνταγών με τα ελλειπτικά φάρμακα
Ο ΦΣΘ ζητά παράταση στην ισχύ των συνταγών
ΠΙΣ: Δωρεάν υπηρεσίες σε νέους στις 28/02
Εις μνήμην των νεκρών στα Τέμπη
Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών: Σε λειτουργία δύο ακόμα φωτοβολταϊκά πάρκα
Καλύπτονται επαγγελματικές και οικιακές παροχές σε όλη την Ελλάδα
Q-HEALTH: Συνέδριο για την ποιότητα και ασφάλεια στις υπηρεσίες υγείας
Υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας