Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ: Εκτελούν συνταγές βιολογικών φαρμάκων για ρευματοπαθείς

31/5/2017 10:32:03 πμ
Σταματά η ταλαιπωρία των ασθενών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η εκτέλεση συνταγών με ενδοφλέβια βιολογικά φάρμακα για ρευματοπαθείς από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ γίνεται πλέον κανονικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα εκτελούν συνταγές είτε από ρευματολόγους Μονάδων Υγείας ΠΕΔΥ είτε από ιδιώτες μη συμβεβλημένους με ιδιωτικές κλινικές. Ωστόσο ο ασθενής οφείλει να προσκομίζει, μαζί με τη συνταγή, και βεβαίωση παθολόγου γενικής ιδιωτικής κλινικής ότι η θεραπεία θα πραγματοποιείται στη συγκεκριμένη κλινική.


Η απόφαση ελήφθη μετά από ενέργειες της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) και τη σχετική επιστολή που έστειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γ. Γιαννόπουλος, προς τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που είχε προκύψει με τους ρευματοπαθείς και να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών.


Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, απέστειλε σχετική επιστολή σε όλους τους εμπλεκόμενους, στην οποία επισημαίνεται επιπλέον ότι θα προσκομίζεται και βεβαίωση από τον αρμόδιο της κλινικής ότι θα εξαιρεθεί το φάρμακο από τη χρέωση του κλειστού ενοποιημένου νοσηλίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών