Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακεία: Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τον τρόπο πληρωμής του 1 ευρώ για τα ραντεβού εμβολιασμών

24/2/2021 2:48:23 μμ
Όλα όσα συζήτησε ο ΦΣΑ με τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θ. Καρποδίνη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη από το υπουργείο υγείας και από το γενικό λογιστήριο του κράτους για τον τρόπο πληρωμής της αμοιβής του 1 ευρώ για τα ραντεβού εμβολιασμών που κλείνουν τα φαρμακεία. Αυτό απάντησε η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη σε πρόταση του ΦΣΑ να καταβάλλεται η αμοιβή αυτή κάθε μήνα και όχι με συμψηφισμό του rebate στο τέλος του χρόνου.

Η Θ. Καρποδίνη είπε πάντως ότι δεν μπορεί να γίνει με συμψηφισμό παρακρατήσεων του ΕΟΠΥΥ, διότι αυτό θα σήμαινε επιβάρυνση του κλειστού προϋπολογισμού φαρμάκων του Οργανισμού. Η ίδια υποθέτει ότι θα βρεθεί κονδύλι από τον προϋπολογισμό έκτακτης επιχορήγησης λόγω κορονοϊού.

Στην ίδια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 19/02 μεταξύ του ΦΣΑ και του ΕΟΠΥΥ, συζητήθηκε και η πρόταση του ΦΣΑ για τη μη παρακράτησης rebate για όλα τα εμβόλια, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Η διοικήτρια δήλωσε θετική στην πρόταση και αναμένεται σύντομα εξέλιξη.

Στην τηλεδιάσκεψη τέθηκε επίσης το θέμα των φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων. Ο ΦΣΑ πρότεινε να τις εκδίδει ο ΕΟΠΥΥ, εφόσον διατίθενται ηλεκτρονικά στο σύστημα και να ενημερώνει μόνο τους φαρμακοποιούς που έχουν πρόβλημα για να τις εκδίδουν οι ίδιοι.

«Είναι απαράδεκτο το 2021 να υπάρχει τόση γραφειοκρατία για τους φαρμακοποιούς για ζητήματα που μπορούν να λυθούν ηλεκτρονικά», τόνισαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου με τη διοικήτρια να υπόσχεται ότι θα εξετάσει θετικά το θέμα, δεδομένου ότι ο Οργανισμός το κάνει ήδη για τα αναλώσιμα και τα άλλα ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Ο ΦΣΑ τέλος κατέθεσε στοιχεία και για το ζήτημα της αποζημίωσης ιατροτεχνολογικών προϊόντων (π.χ. τα γάλατα) σε τιμή μικρότερη από την τιμή κτήσης τους από τα φαρμακεία. Η διοικήτρια συμφώνησε για την ύπαρξη του προβλήματος αλλά έμεινε ανοιχτό το ζήτημα της αντιμετώπισής του. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ