Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακαποθηκάριοι: Κατηγορούν τον ΠΦΣ για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης

24/9/2024 6:58:28 μμ
Με αφορμή τις χθεσινές καταγγελίες των φαρμακοποιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ) δεν άφησε ασχολίαστη τη χθεσινή (23/09) ανακοίνωση των φαρμακοποιών (ΠΦΣ), μέσω της οποίας καταγγέλθηκαν παράνομες δραστηριότητες ιδιωτικής φαρμακαποθήκης. 


Σε σημερινή (24/09) τους ανακοίνωση, οι φαρμακαποθηκάριοι κάνουν λόγο για προσφιλή τακτική του ΠΦΣ να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και διατυπώνουν μια σειρά ερωτημάτων: 


• «Ο ΠΦΣ γνώριζε ή όχι για τις παράνομες και αδήλωτες εξαγωγές ορισμένων φαρμακείων;» • «Οι Συνεταιρισμοί πουλάνε ή όχι σε φαρμακαποθήκες προϊόντα για εξαγωγή; [...] Οι συγκεκριμένες εξαγωγές δεν είναι προβληματικές και είναι όλων των άλλων συναδέλφων;" • «Πέραν του παντογνώστη ΠΦΣ, ποιος συνηγορεί ότι τα εν λόγω φάρμακα είναι "ελλειπτικά»; Κατόπιν ενδελεχούς έρευνας στη λίστα ελλείψεων του ΕΟΦ αλλά και στα δελτία που εκδίδουν οι φαρμακευτικές εταιρείες με τις ελλείψεις τους δεν εντοπίστηκαν κάποια από τα προϊόντα» • «Ο ΠΦΣ ενδιαφέρεται για τη Δημόσια Υγεία ή για την κερδοφορία των άλλων κλάδων»; • «Αν θεωρούν ότι υπάρχει κάτι παράνομο γιατί δεν πήγαν στην εισαγγελία; Από το 2022 αναμένουμε μάταια την καταγγελία του ΠΦΣ για τον υπό-εφοδιασμό της ελληνικής αγοράς εκ μέρους των πολυεθνικών εταιρειών».


Στη συνέχεια οι φαρμακαποθηκάριοι ξεκαθαρίζουν ότι ο πρόεδρος του ΠΣΦ δεν υπονόησε ότι οι φαρμακοποιοί εμπλέκονται στις ελλείψεις φαρμάκων, αλλά αναφέρθηκε στα κυκλώματα «που δύνανται να περιλαμβάνουν φαρμακεία, φαρμακαποθήκες, ιατρούς και φαρμακευτικές εταιρείες, τα οποία ο Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων εδώ και χρόνια επισημαίνει», ενώ το Δ.Σ. του ΠΦΣ συνεχίζει να αρνείται την ύπαρξή τους. Συμπληρώνουν δε ότι: «Όσον αφορά το θέμα των ελλείψεων, ο κλάδος των φαρμακαποθηκών έχει δουλέψει σκληρά και με αφοσίωση για την εύρεση και εφαρμογή των πιο αποδοτικών λύσεων. Οι προτάσεις μας έχουν υιοθετηθεί και εφαρμοστεί στο σύνολο τους από τους θεσμούς της χώρας».

'Αμεση απάντηση των φαρμακοποιών

«Η λύση του προβλήματος, την οποία ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει επανειλημμένα καταθέσει στους αρμόδιους φορείς, και επί της οποίας ο Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων τεχνηέντως δεν έχει ακόμη απαντήσει, είναι μία: Να αποδεχθεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων τον έλεγχο των ποσοτήτων φαρμάκων από τον Ε.Ο.Φ. πριν αυτά εξαχθούν, ώστε να διασφαλίζεται η επάρκεια των φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Οι υπόλογοι δεν μπορούν να γίνονται τιμητές», απάντησε στην παραπάνω επιστολή νωρίτερα ο ΠΦΣ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η τοποθέτηση της ΟΣΦΕ για την κόντρα των τελευταίων ημερών
Μαζί με επτά ακόμα νέα φάρμακα για σοβαρές παθήσεις






Σχετικά άρθρα

ΦΣΘ: Διαθέσιμα στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης 200.000 αντιγριπικά εμβόλια
Ωστόσο, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη χορήγηση των εμβολίων Covid-19
Οι φαρμακοποιοί γιορτάζουν και αποδεικνύουν την αξία τους
Με δύο επιστημονικά άρθρα και ένα συμπόσιο από τον Π.Ο.Υ. και τη FIP
Φαρμακαποθηκάριοι: Συνεχίζονται οι διαξιφισμοί με τους φαρμακοποιούς
Και τίθενται δύο νέα ερωτήματα στον ΠΦΣ