Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακαποθηκάριοι: Δεν απαιτούμε μετρητά από τα φαρμακεία

8/7/2015 2:07:13 μμ
Περιορίστηκαν δραστικά και οι παράλληλες εξαγωγές προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια φαρμάκων στην αγορά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων (Π.Σ.Φ.) απαντά σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ελλείψεις φαρμάκων και ενημερώνει ότι η τροφοδοσία των φαρμακείων διεξάγεται κανονικά και ομαλά.

 

Διαψεύδει ότι οι φαρμακαποθήκες απαιτούν μετρητά από τα φαρμακεία για τις παραγγελίες, καθώς στη συμφωνία μεταξύ υπουργείου και εμπλεκόμενων φορέων συμφωνήθηκε η τήρηση των συνήθων όρων λειτουργίας της αγοράς τόσο ως προς τις πιστώσεις όσο και ως προς τις ποσότητες που παραδίδονται», τονίζοντας μάλιστα ότι οι φαρμακαποθήκες είναι -ίσως- οι μόνες από τους φορείς «που τήρησαν απαρέγκλιτα αυτή τη συμφωνία».


Παρατηρούν δε ότι «τελευταία εμφανίζονται φαινόμενα αυξημένης ζήτησης από φαρμακεία, για συγκεκριμένα φάρμακα οπότε όταν η υπέρβαση ξεπερνά κατά πολύ το μέσο όρο των παραγγελιών, τότε παρατηρείται πραγματική αδυναμία εξυπηρέτησης, λόγω ανάλογων περιορισμών που δέχονται οι φαρμακαποθήκες από τη φαρμακευτική βιομηχανία».


Ο Π.Σ.Φ. καλεί «όσους κάνουν γενικές και αόριστες καταγγελίες είτε να δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία αν έχουν, είτε να σωπάσουν, διότι δημιουργούν πανικό στην αγορά και στους ασθενείς - καταναλωτές άνευ λόγου και αιτίας». Καλεί επίσης όλους τους εμπλεκόμενους στην αγορά φαρμάκου (βιομηχανίες, συνεταιρισμούς, φαρμακεία) να συστρατευθούν μαζί τους στην εθνική προσπάθεια διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας και να μην επιδίδονται σε κορώνες μόνο και μόνο για λόγους εντυπώσεων.


Τέλος, ο Σύλλογος ενημερώνει ότι τα μέλη του έχουν περιορίσει δραστικά τις παράλληλες εξαγωγές –μετά από σύσταση του Συλλόγου– από την πρώτη μέρα της τραπεζικής αργίας, προκειμένου να συμβάλλουν στην επάρκεια σκευασμάτων της αγοράς, σημειώνοντας φυσικά ότι πρόκειται για «δραστηριότητα κατά τα άλλα απολύτως νόμιμη».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ