Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Πειραιά: Ανακοίνωση προς τους ασφαλισμένους της χώρας

18/10/2010
«Βιώνουμε μια ζοφερή κατάσταση που θα μας αναγκάσει να κλείσουμε τα φαρμακεία μας»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Με ολοσέλιδη καταχώρησή του στον Τύπο, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά απευθύνεται στους ασφαλισμένους της χώρας, επισημαίνοντας τις δυσφημιστικές επιθέσεις που δέχεται ο κλάδος, τα μέτρα που λήφθηκαν πρόσφατα εις βάρος των φαρμακοποιών, την κρίση στην οποία έχει διέλθει το ελληνικό φαρμακείο και τη σημασία του κοινωνικού ρόλου τον οποίο επιτελούν οι φαρμακοποιοί, στο πλαίσιο της φαρμακευτικής περίθαλψης.

 

«Ασφαλισμένε,

 

Το τελευταίο διάστημα έχεις διαπιστώσει διάφορα προβλήματα στη φαρμακευτική περίθαλψη, ενώ παράλληλα βομβαρδίζεσαι από παραπληροφόρηση σχετικά με τα φαρμακεία.

 

Εσύ γνωρίζεις ότι όλα αυτά τα χρόνια ο φαρμακοποιός σου σε στηρίζει, όταν περιμένεις μήνες για ραντεβού στο ασφαλιστικό σου ταμείο, ενώ εσύ έχεις άμεση ανάγκη τα φάρμακά σου, όταν χρειάζεται σε πιστώνει ακόμα και για τη συμμετοχή σου, αναγνωρίζοντας τη δεινή οικονομική σου θέση, σε συμβουλεύει καθημερινά για τα φάρμακά σου, αλλά και για κάθε πρόβλημα υγείας που έχεις, εσύ και τα παιδιά σου. Ξέρεις ότι ο φαρμακοποιός σου είναι πάντα εκεί, για να εκτονώσει την αγωνία σου και να υποστηρίξει ένα ανεπαρκές σύστημα φαρμακευτικής περίθαλψης. Γνωρίζεις ότι είναι έντιμος επαγγελματίας, παρά τις ελάχιστες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν απλώς τον κανόνα.

 

Ξαφνικά σήμερα ακούς φωνές που στοχοποιούν τα φαρμακεία για την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, αν και γνωρίζεις ότι οι φαρμακοποιοί δεν είναι υπεύθυνοι ούτε για την υπερκοστολόγηση των φαρμάκων, ούτε για το σύστημα έλεγχου της δαπάνης των ασφαλιστικών ταμείων. Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου τους φόβους μας ότι γίνονται προσπάθειες για αμαύρωση της εικόνας μας, στοχεύοντας έτσι στη μετάθεση του προβλήματος στις δικές μας πλάτες.

 

Ασφαλισμένε,

 

Τα φαρμακεία σήμερα είναι από τους κλάδους που έχουν ήδη υποστεί τις χειρότερες συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

 

• Αφού στηρίξαμε τη μείωση των τιμών των φαρμάκων, προς όφελος των Ασφαλιστικών Ταμείων.

• Υποστήκαμε τη μείωση του ποσοστού κέρδους μας στα ακριβά φάρμακα σε 15,5%.

• Δεχθήκαμε την αφαίρεση επαγγελματικής μας ύλης, αφού επετράπη στις ιδιωτικές κλινικές να πουλάν οι ίδιες φάρμακα στους ασθενείς τους.

• Σαν συνέπεια όλων των παραπάνω, αλλά και της πτώσης της αγοραστικής σου δύναμης, βιώνουμε δραματική μείωση του τζίρου μας.

• Αναζητούμε δανεισμό από τις Τράπεζες για να καλύψουμε τις πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών μας από τα ασφαλιστικά ταμεία και ιδιαίτερα τον ΟΠΑΔ.

 

Από εδώ και πέρα, κάθε επιπλέον μέτρο σε βάρος των φαρμακοποιών, θα κλείνει φαρμακεία. Η επιβίωση του ελληνικού φαρμακείου δεν έχει σχέση μόνο με την αξιοπρεπή διαβίωση του επιστήμονα φαρμακοποιού. Είναι προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης, μοναδική εγγύηση για να βρίσκεις τα φάρμακά σου! Ζητάμε τη συμπαράστασή σου σε αυτήν την προσπάθεια.

 

Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά σύντομα θα εργάζονται στα φαρμακεία τους φορώντας μαύρες ρόμπες, αντί για λευκές, σημάδι της ψυχικής τους κατάπτωσης, της απαξίωσης της επαγγελματικής και επιστημονικής τους αξιοπρέπειας, της οικονομικής δυσπραγίας. Μια τελευταία ζοφερή εικόνα, πριν αναγκαστούν να κλείσουν τα φαρμακεία τους».

 

Καταχώρηση στον Ελεύθερο Τύπο (17/10/2010)

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η μέση έκπτωση προϊόντων ήταν 38% επί της ΠΛΤ πώλησης
Ορίζει ότι μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες δράσεις δημόσιας υγείας






Σχετικά άρθρα

Στο +1% συγκρατήθηκε ο τζίρος για τα οnline φαρμακεία το 1ο εξάμηνο του 2024
Η μέση έκπτωση προϊόντων ήταν 38% επί της ΠΛΤ πώλησης
Υπογράφτηκε η σύμβαση ΗΔΙΚΑ-ΠΦΣ
Ορίζει ότι μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες δράσεις δημόσιας υγείας
Φαρμακεία: 500 χιλιάδες επισκέψεις κάθε μέρα για προϊόντα self-care
Μεγάλη οικονομική άνθηση με υψηλούς τζίρους και χιλιάδες νέα σκευάσματα