Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Μαγνησίας: Αναδεικνύει την αξία του φαρμακείου στις δημοτικές αρχές του Βόλου

16/7/2023 8:50:21 μμ
Και εξασφάλισε τη συνεργασία τους προς όφελος του κλάδου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εκπρόσωποι του Φ.Σ. Μαγνησίας συναντήθηκαν με τον υποψήφιο δήμαρχο Βόλου Νίκο Παπαπέτρο, επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Συμμαχία για τον Βόλο» και εξασφάλισαν τη συνεργασία του προς όφελος του κλάδου.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος Κ. Ματσιόλης και η γραμματέας Αρ. Σούμπαση αναφέρθηκαν στα προβλήματα του κλάδου και ανέδειξαν την κοινωνική διάσταση και το αξιόλογο έργο που επιτελούν τα φαρμακεία, τα οποία βρίσκονται ανά πάσα στιγμή δίπλα στους πολίτες, εξυπηρετώντας τις ανάγκες υγείας τους.

Στη συνάντηση οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το μοντέλο ανάπτυξης με τη συγκέντρωση φαρμακείων σε λίγα χέρια δεν αρμόζει στην κοινωνία, ενώ αυξάνει τον κίνδυνο «να εξαφανιστούν από το χάρτη τα μικρά φαρμακεία, γεγονός το οποίο θα αποβεί εις βάρος των πολιτών, αφού η αύξηση του κόστους θα μεταφερθεί σε εκείνους», όπως αναφέρει το e-thessalia.gr.

Ο Ν. Παπαπέτρος υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης του ισχύοντος χαρακτήρα των φαρμακείων, όπου κάθε φαρμακοποιός διατηρεί προσωπική σχέση με τον πολίτη και διαβεβαίωσε τον πρόεδρο και τη γραμματέα του Συλλόγου πως οι επαφές τους θα διατηρηθούν και μετά τη λήξη των αυτοδιοικητικών εκλογών του προσεχούς Οκτωβρίου. Επίσης αναγνώρισε ότι οι επιστημονικοί φορείς έλαβαν θέση σε σοβαρά κοινωνικά θέματα, όπως το δυστύχημα των Τεμπών, τη ρύπανση της πόλης και τους προέτρεψε να συνεχίσουν αυτήν τη δραστηριότητα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Διάταξη σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας προβλέπει κατΆ εξαίρεση χορήγηση αδειών λειτουργίας






Σχετικά άρθρα

Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας;
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Βουλγαρία: Αύξηση της χρηματοδότησης των φαρμακείων αποφάσισε η κυβέρνηση
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς