Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Κέρκυρας: Αποφασίστηκε η συνέχιση της αναστολής πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ

21/12/2012
«Δυσαρέσκεια από τις αόριστες υποσχέσεις του υπουργού Υγείας».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Σοκ για τους Κερκυραίους, από την απόφαση του τοπικού φαρμακευτικού συλλόγου να μην αναστείλει την απόφαση μη χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.


Την απόφαση αυτή έλαβε σε μία συνεδρίαση η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν έντονη και πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι. Έτσι, τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους των περισσότερων περιοχών της χώρας, δεν θα χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα και οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν κανονικά την αξία τους και, στη συνέχεια, να πηγαίνουν στο ταμείο τους προκειμένου να εισπράξουν το αντίτιμο.


Οι φαρμακοποιοί του νησιού δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με την απόφαση της διοίκησης του πανελλήνιου συλλόγου τους να αναστείλουν την κινητοποίηση με μοναδικό «αντάλλαγμα» από την κυβέρνηση αόριστες υποσχέσεις για αποπληρωμή μέρους των φετινών οφειλομένων τις επόμενες ημέρες, καθώς θεωρούν ότι οι υποσχέσεις Λυκουρέντζου αλλά και των προκατόχων του έχουν αποδειχθεί ψευδείς πολλές φορές μέχρι σήμερα.


Ο υπουργός Υγείας έδωσε υπόσχεση για εξόφληση του Σεπτεμβρίου μέσα στις επόμενες ημέρες, ωστόσο, ακόμα και αν υλοποιηθεί η υπόσχεση αυτή, απέχει πόρρω από τις προηγούμενες υποσχέσεις για τακτικές και εντός μερικών εβδομάδων πληρωμές στο εξής.


Την ίδια ώρα, παραμένει άδηλο το τι θα γίνει με τα (πολύ υψηλά σε ποσά) οφειλόμενα του 2011 και, σε μερικές περιπτώσεις του 2010, τα οποία έχουν οδηγήσει σε οικονομικό στραγγαλισμό την πλειονότητα των φαρμακείων και, κυρίως, αυτών εκτός των αστικών κέντρων. Πόσο μάλιστα όταν οι φαρμακοποιοί έχουν πληρώσει στο κράτος ΦΠΑ για τα φάρμακα που το ίδιο το κράτος δεν τους έχει πληρώσει!


Πηγή: corfupress.com (20/12/2012)

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση