Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Χανίων: Σεμινάριο σωστής χρήσης αναπνευστικών συσκευών στις 13/11

26/10/2022 7:23:40 μμ
Σκοπός του ο φαρμακοποιός να γίνει «εργαλείο αποτελεσματικής παρέμβασης»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη σωστή χρήση αναπνευστικών συσκευών του ΙΔΕΕΑΦ, όπως ανακοινώνει ο Φ.Σ. Χανίων. Σκοπός του προγράμματος είναι ο φαρμακοποιός να γίνει «εργαλείο αποτελεσματικής παρέμβασης» για τη σωστή χρήση των εισπνεόμενων φαρμάκων σε ασθενείς, αλλά και για τη συμμόρφωση στη θεραπεία.

Τα μέλη του Φ.Σ. Χανίων προσκαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή για το σεμινάριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, από τις 10:30 έως 17:30, στο ξενοδοχείο Σαμαριά, στα Χανιά (Κυδωνίας 69, Πλατεία 1866, τηλ.: 28210 38600). Τα σεμινάρια υλοποιούνται με την επιστημονική ευθύνη του καθηγητή Παιδιατρικής Πνευμονολογίας ΑΠΘ, Ιωάννη Ν. Τσανάκα και της ομάδας του από την Παιδοπνευμονολογική Μονάδα της ΓΆ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και την Ελληνική Παιδοπνευμονολογική Εταιρεία.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στο σεμινάριο είναι 60 και οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του ΙΔΕΕΑΦ. Οι συμμετέχοντες φαρμακοποιοί θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, καθώς και 8 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών από το ΙΔΕΕΑΦ. Το κόστος εγγραφής για κάθε φαρμακοποιό ανέρχεται στο συμβολικό ποσό των 15€. Το ΙΔΕΕΑΦ έχει αναλάβει τις δαπάνες των εκπαιδευτών και όλων των οργανωτικών θεμάτων με τη στήριξη της εταιρείας CHIESI, ενώ οι τοπικοί Σύλλογοι έχουν αναλάβει τη δαπάνη του catering.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μ. Κατσαράκης αναφέρει: «το σεμινάριο αυτό αποτελεί το τελευταίο στα πλαίσια του ΙΔΕΕΑΦ που θα διεξαχθεί σε κάποια πόλη και το τελευταίο για το συγκεκριμένο αντικείμενο. Για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να πάει χαμένη η ευκαιρία που μας δίνεται να επιμορφωθούμε δια ζώσης για ένα καθημερινό και τόσο επίκαιρο θέμα, ενόψει της χειμερινής περιόδου».

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με το Σύλλογο, το ΙΔΕΕΑΦ ή με την οργανώτρια εταιρεία NOUFIO.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η νέα θεματική ενότητα της f-anazitisi
Από την Κατερίνα Γουλιώτη, Φαρμακοποιό MPharm, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΠΜΣ Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Κοινωνική Ιατρική και Φαρμακευτική Φροντίδα, Ιατρική ΔΠΘ






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ