Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Χανίων: Έναρξη εκτέλεσης συνταγών ΤΑΠΑΣΑ-ΕΟΠΥΥ

1/2/2023 9:38:14 μμ
Έχουν ήδη ενημερωθεί τα προγράμματα φαρμακείου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από την 1η Φεβρουαρίου ο Φ.Σ. Χανίων, έχοντας συμβληθεί με το ΚΥΥΑΠ / ΤΑΠΑΣΑ Ταμείο Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας, εκτελεί τις συνταγές των ασφαλισμένων του ταμείου, το οποίο ανήκει στον ΕΟΠΥΥ και εκτελεί ήδη τις συνταγές του, τηρώντας τους όρους της σύμβασης όπως έχει ήδη πραγματοποιηθεί για μια σειρά από μεγάλες πόλεις.

Με αυτοματοποιημένες ρυθμίσεις, με τις οποίες έχουν ήδη ενημερωθεί τα προγράμματα εκτέλεσης συνταγών φαρμακείου, έχει προχωρήσει ήδη η ΗΔΙΚΑ, ενώ από την 1η Φεβρουαρίου οι συνταγές ΕΟΠΥΥ για τους ασφαλισμένους του ΤΑΠΑΣΑ-ΕΟΠΥΥ θα εκτυπώνονται με διαφοροποιημένο μόνο το ποσό συμμετοχής του ασφαλισμένου, το οποίο πλέον θα καλύπτει το ταμείο τους. Το αιτούμενο ποσό της συνταγής από τον ΕΟΠΥΥ, παραμένει το ίδιο.

Σημειώνεται πως με ευθύνη των προγραμμάτων φαρμακείου, έχουν συμπεριληφθεί μηνύματα που ενημερώνουν το φαρμακοποιό κατά την εκτέλεση της συνταγής, όταν το ΤΑΠΑΣΑ καλύπτει το ποσό συμμετοχής του ασφαλισμένου. Οι ασφαλισμένοι του ΤΑΠΑΣΑ-ΕΟΠΥΥ δεν καταβάλλουν στο φαρμακείο τα ποσά της συμμετοχής του ασφαλισμένου και το 50% της τυχόν προκύπτουσας διαφοράς γενοσήμου-πρωτότυπου φαρμάκου θα αποζημιώνει ο κλάδος υγείας ΤΑΠΑΣΑ απευθείας στους φαρμακοποιούς μέσω του διανεμητικού τους λογαριασμού. Το αιτούμενο ποσό, όσον αφορά το ταμείο ΕΟΠΥΥ δεν αλλάζει, άρα τα τιμολόγια δεν διαφοροποιούνται.

Στο τέλος κάθε μήνα οι φαρμακοποιοί θα εκδίδουν ένα συγκεντρωτικό τιμολόγιο και μια συγκεντρωτική κατάσταση αυτόματα χωρίς να συνοδεύονται τα έγγραφα από πακέτα ή φωτοτυπίες των συνταγών. Η πληρωμή των τιμολογίων του ΤΑΠΑΣΑ θα γίνεται από τον ΔΙΛΟΦΑΡ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σχετικά με τα ΦΥΚ και τα εμβόλια απευαισθητοποίησης
Γράφει η Ελισάβετ Δερβενιωτάκη, φαρμακοποιός, αντιπρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Κοζάνης






Σχετικά άρθρα

Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας;
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Βουλγαρία: Αύξηση της χρηματοδότησης των φαρμακείων αποφάσισε η κυβέρνηση
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς