Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Αττικής: Ζητά την παρέμβαση της Θ. Καρποδίνη για τις πληρωμές των φαρμακείων

11/10/2022 8:00:03 μμ
Η καθυστέρηση της εξόφλησης του Ιουνίου πλησιάζει πια τις 2 εβδομάδες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Απλήρωτοι παραμένουν οι φαρμακοποιοί για το 5% των συνταγών Ιουνίου, παρά τις εκκλήσεις από τον ΠΦΣ προς τον ΕΟΠΥΥ για την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκκαθάρισης και οριστικοποίησης των πληρωμών από όλες τις ΠΕΔΙ την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου. Την Τρίτη, 11 Οκτωβρίου, ο Φ.Σ. Αττικής απευθύνθηκε με επιστολή του στη διοικήτρια του Οργανισμού Θεανώ Καρποδίνη, ενημερώνοντάς την για τη σοβαρή καθυστέρηση και ζητώντας τη δική της παρέμβαση για την οριστική λύση του προβλήματος.

Ειδικότερα, η διοίκηση του Συλλόγου αναφέρει: «Συμπληρώθηκαν ήδη 10 ημέρες και πάμε για τις δύο εβδομάδες από τότε που ο ΕΟΠΥΥ έπρεπε να έχει εξοφλήσει τις συνταγές Ιουνίου. Παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, ώστε να πληρωθούν άμεσα τα φαρμακεία. Όπως οι φαρμακοποιοί είναι συνεπείς απέναντι στο κράτος, πληρώνοντας εγκαίρως ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές, διαφορετικά πληρώνουν τόκους καθυστέρησης, έτσι απαιτούμε και από τον ΕΟΠΥΥ να πληρώνει στις καθορισμένες ημερομηνίες τις οφειλές του προς τα φαρμακεία». Παράλληλα, ο Φ.Σ. Αττικής βρίσκει την ευκαιρία να ζητήσει ενημέρωση και το πότε προβλέπεται η εξόφληση των ποσών για τη συμμετοχή των φαρμακοποιών στην εγγραφή των πολιτών στον προσωπικό γιατρό.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο γενικός διευθυντής του ΕΟΠΥΥ Γιώργος Αγγούρης είχε ζητήσει από τους φαρμακοποιούς να δείξουν κατανόηση, «καθώς ο διοικητικός και φαρμακευτικός έλεγχος είναι κάτι πρωτόγνωρο για τις υπηρεσίες του Οργανισμού και ότι τα προβλήματα στο συγχρονισμό των διαδικασιών, των υπηρεσιών και των πληροφοριακών συστημάτων (φαρμακευτικός – διοικητικός έλεγχος – Intrasoft – Unisystems – ΠΕΔΙ) οδήγησαν σε καθυστερήσεις των διαδικασιών», σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΦΣ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων






Σχετικά άρθρα

Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας;
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Βουλγαρία: Αύξηση της χρηματοδότησης των φαρμακείων αποφάσισε η κυβέρνηση
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις