Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Αττικής-Πειραιά: «Δεν θα παριστάνουμε τους ήρωες για να ελίσσονται οι κυβερνώντες»

22/5/2012
«Οι φαρμακοποιοί της Αττικής και του Πειραιά, αδυνατούν να παίξουν το ρόλο των ταμείων, ασφαλίζοντας οι ίδιοι τους πολίτες της χώρας, πληρώνοντας οι ίδιοι τα φάρμακα από την τσέπη τους, ενώ το κοινωνικό κράτος απουσιάζει».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δελτίο Τύπου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (Φ.Σ.Α.) με αφορμή την πανελλαδική κινητοποίηση των φαρμακείων που ξεκινάει αύριο Τετάρτη 23 Μαΐου:

"
Αθήνα, 22/5/2012

Τα φαρμακεία της Αττικής και του Πειραιά θα συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία της 23ης Μαΐου 2012, διαμαρτυρόμενα για τις τεράστιες καθυστερήσεις πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων, που στο τέλος του μήνα θα φτάσουν το ποσό του 1.000.000.000 ευρώ και για το ασφυκτικό οικονομικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το χώρο του φαρμάκου, με τις ευλογίες της εκάστοτε κυβέρνησης.

Παράλληλα, από τις 23 Μαΐου 2012, οι φαρμακοποιοί της Αττικής και του Πειραιά διακόπτουν επ' αόριστο την πίστωση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αρνούμενοι πλέον να πιστέψουν τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων για πληρωμή των φαρμακείων, που αναιρούνται και αναβάλλονται διαρκώς.

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής και του Πειραιά, αδυνατούν να παίξουν το ρόλο των ταμείων ασφαλίζοντας οι ίδιοι τους πολίτες της χώρας, πληρώνοντας οι ίδιοι τα φάρμακα από την τσέπη τους, ενώ το κοινωνικό κράτος απουσιάζει.

Τέλος, καταγγέλλουμε το ανύπαρκτο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που έχει καταρρεύσει πλήρως από τις 8/5/2012 και παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων για πλήρη αποκατάσταση των βλαβών μέχρι 13/5/12, σήμερα 22/5/12 δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής εκτέλεσης των συνταγών, που ο νόμος επιβάλλει.

Μας στέλνουν να σταματήσουμε τα τανκς της οικονομικής κρίσης, οπλίζοντάς μας με σφεντόνες.

Δεν θα παριστάνουμε τους ήρωες για να μπορούν να ψεύδονται και να ελίσσονται οι κυβερνώντες”.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά το μπαράζ ληστειών και διαρρήξεων
Βρετανικό πρόγραμμα επιχειρεί να εφαρμόσει την εξατομικευμένη συνταγογράφηση






Σχετικά άρθρα

Αυξημένες περιπολίες έξω από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Μετά το μπαράζ ληστειών και διαρρήξεων
Η Φαρμακογονιδιωματική στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Βρετανικό πρόγραμμα επιχειρεί να εφαρμόσει την εξατομικευμένη συνταγογράφηση
Δυσκολίες στην εκτέλεση συνταγών με τα ελλειπτικά φάρμακα
Ο ΦΣΘ ζητά παράταση στην ισχύ των συνταγών
ΠΙΣ: Δωρεάν υπηρεσίες σε νέους στις 28/02
Εις μνήμην των νεκρών στα Τέμπη