Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Αιτωλοακαρνανίας: Πρώτα ενημέρωση - μετά κινητοποίηση

13/1/2014 11:04:05 πμ
Εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού αλλά και των φαρμακοποιών προτείνει ο Σύλλογος πριν αποφασιστούν κινητοποιήσεις…
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



«Μπροστά στις διαφαινόμενες εξελίξεις που απειλούν πλέον ευθέως την βιωσιμότητα των φαρμακείων μας, δηλώνουμε ότι κανένα πρόβλημα τιμών δεν λύνει η είσοδος των ΜΥΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ. Αντίθετα δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους στη δημόσια υγεία και θέτει σε κίνδυνο και τη βιωσιμότητα των φαρμακείων, με την αφαίρεση επαγγελματικής ύλης. Η πώληση φαρμάκων εκτός φαρμακείων θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών.»

Έτσι ξεκινά ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, στην οποία προτείνονται εναλλακτικοί τρόποι, πριν προβούν οι φαρμακοποιοί σε κινητοποιήσεις.


Πιο συγκεκριμένα προτείνεται μια σειρά από δράσεις, όπως:


  1. Ανάληψη εκστρατείας ενημέρωσης της κοινής γνώμης από τον Π.Φ.Σ. για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης και των φαρμακοποιών για τις συνέπειες που θα έχει κάτι τέτοιο στη βιωσιμότητα των φαρμακείων τους.
  2. Πρέπει να αποδομηθεί η επιχειρηματολογία περί χαμηλότερων τιμών αν τα ΜΥΣΥΦΑ πάνε στα supermarket με παραδείγματα, με πόστερς, με δελτία τύπου και με πληρωμένες ανακοινώσεις στις εφημερίδες. Να δείξουμε σε όλους τα ψέματα της κυβέρνησης. Μεγάλες μαύρες αφίσες και «προσεχώς κλειστόν» να καλύψουν τις βιτρίνες των 12.000 φαρμακείων.
  3. Ανάληψη πρωτοβουλίας για την κατάργηση του 1 ευρώ ανά συνταγή. ?δικο οριζόντιο μέτρο, χτύπα τους χαμηλοσυνταξιούχους περισσότερο και από τα 25 ευρώ για τα νοσοκομεία. Να ζητήσουμε την κατάργηση και αν όχι να μην ισχύει για τους δικαιούχους ΕΚΑΣ. Επίσης να προωθηθεί η αύλη συνταγή ή όλα τα φάρμακα σε μια συνταγή. Γιατί πια να ισχύει μόνο τρία είδη φαρμάκων ανά φύλλο;

 

Μόνο μετά από μια τέτοια εκστρατεία, και αν η κυβέρνηση επιμείνει, οι φαρμακοποιοί της Αιτωλοακαρνανίας θα πρότεινε κινητοποιήσεις, οι οποίες αν πραγματοποιηθούν, προτείνεται να γίνουν «υπό την επίβλεψη ενός συντονιστικού οργάνου, του οποίου η σύνθεση επιδέχεται προτάσεων, ώστε να αποφευχθούν τα δυσάρεστα φαινόμενα του παρελθόντος».


Στο πλαίσιο αυτό, η Γ.Σ. του Φ.Σ. Αιτωλοακαρνανίας θα επαναληφθεί σήμερα Δευτέρα 13/1, μετά την έκθεση των γεγονότων από τη Γ.Σ του Π.Φ.Σ, ώστε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση