Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Αχαϊας: Επιστολή προς τον Π.Φ.Σ. για το ωράριο

15/1/2013
«Θεωρούμε απαράδεκτο να συζητούνται θέματα πίσω από την πλάτη μας».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Επιστολή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας προς τον πρόεδρο του Π.Φ.Σ. για το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων:

 

"Κύριε πρόεδρε

 

Διακριτικά παρακολουθούμε εδώ και καιρό, διότι δεν είναι στις προθέσεις μας η ανάμειξη στα εσωτερικά άλλων συλλόγων, τις συζητήσεις, τις αποφάσεις και τα δημοσιεύματα, που αφορούν στο ωράριο φαρμακείων, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. Φυσικά, όσο το ζήτημα παραμένει στα στενά όρια του συγκεκριμένου συλλόγου, το ζήτημα σαφώς δεν άπτεται της δικής μας αρμοδιότητας και δεν έχουμε κάτι να σχολιάσουμε.

 

Σε σημερινά όμως δημοσιεύματα, υπογραφόμενα από τη δημοσιογράφο κ. Δέσποινα Καραγιαννοπούλου, πληροφορούμαστε πως την Τρίτη γίνεται συνάντηση του υπουργού, με εκπροσώπους φαρμακοποιών και με αφορμή το ωράριο στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ. Με δεδομένο πως ο σύλλογός μας, δεν έχει καμία ενημέρωση για το ζήτημα αυτό και εδώ φυσικά το ζήτημα αρχίζει να μας αφορά, απαιτούμε πλήρη ενημέρωση καθώς και συμμετοχή των εκπροσώπων μας, στη λήψη αποφάσεων σε σχέση με τις θέσεις των Ελλήνων φαρμακοποιών, για το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Θεωρούμε απαράδεκτο να συζητούνται «πίσω από την πλάτη μας», χωρίς τη συμμετοχή μας, ζητήματα που αφορούν όχι μόνο το επάγγελμά μας αλλά και την ουσία της ζωής μας της ίδιας. Εάν το Πανελλήνιο Όργανο, δεν έχει διολισθήσει πλήρως σε κομματική λέσχη της Νέας Δημοκρατίας ή ο πρόεδρος να έχει διολισθήσει από πρόεδρος όλων των φαρμακοποιών, σε εκλέκτορα του Φ.Σ. Αττικής, απαιτούμε άμεση σύγκλιση των οργάνων για το ζήτημα αυτό, σε περίπτωση που πρόκειται να ληφθεί τελεσίδικη απόφαση.

 

Υπενθυμίζουμε, πως στην τελευταία συνάντηση, που διεξήχθη θεσμικά για το ζήτημα αυτό και έγινε τον Ιούνιο του 2011, η θέση που καταγράφηκε τότε ως θέση των Ελλήνων φαρμακοποιών, είναι πως συζητούμε μόνο για ποσοστό εφημερευόντων και όχι για απελευθέρωση ωραρίου. Εάν αυτό έχει αλλάξει, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το πότε έγινε η συγκεκριμένη θεσμική συνάντηση, ποιοί συμμετείχαν και ποιές αποφάσεις ελήφθησαν.

 

Θυμίζουμε, κλείνοντας πως ο πρωθυπουργός σε επίσημη συνέντευξη τύπου τον Σεπτέμβριο του 2011 στη Δ.Ε.Θ., δεσμεύτηκε προσωπικά, πως η απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, οδηγεί σε καρτέλ και πως η όποια κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργία του, δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο.

 

Βρισκόμαστε σε αναμονή ενημέρωσης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση