Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ.Α.: «Τα φαρμακεία δεν θα γίνουν για κανέναν αντικείμενα μιας χρήσης»

20/2/2013
Επιστολή προς εταιρείες δερμοκαλλυντικών, ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. και λοιπών προϊόντων φαρμακείου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Επιστολή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (Φ.Σ.Α.) προς εταιρείες δερμοκαλλυντικών, ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. και λοιπών προϊόντων φαρμακείου:

 

"Αθήνα, 19/2/2013

 

Η συμπεριφορά από εταιρείες οι οποίες έχτισαν την επωνυμία τους στο ελληνικό κοινό χάρη στις προσπάθειες των φαρμακοποιών, έχει αρχίσει να γίνεται απαράδεκτη. Είναι ήδη γεγονός η διακίνηση των προϊόντων τους από το ίντερνετ, η διανομή τους από σούπερ μάρκετ, η υποτιμητική συμπεριφορά των εκπροσώπων τους προς τα φαρμακεία.

 

Η καλή σχέση όμως με το φαρμακείο αλλά και η αμοιβαία εκτίμηση θεωρούνται προαπαιτούμενοι όροι σε όσους θέλουν να βρίσκουν θέση σε ράφι του φαρμακείου και στην προτίμηση της πρότασης από τον ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ, μιας και ήταν αυτός που αρχικά προώθησε και ανέδειξε τα προϊόντα τους.

 

Ο όρος «ελεύθερη και ανταγωνιστική αγορά» γίνεται πλέον από κάποιους αντικείμενο ευκαιρίας για την κατάργηση των όρων της «ευγενούς άμιλλας» και για κερδοσκοπία.


Για το λόγο αυτό ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (Φ.Σ.Α.) δεν θα αφήσει κανέναν ανεξέλεγκτο να χρησιμοποιεί τον όρο «φαρμακοποιός» και «φαρμακείο» επιπόλαια χωρίς την προσοχή που απαιτείται. Ο χώρος και η επωνυμία του φαρμακείου δεν θα γίνει για κανέναν αντικείμενο μιας χρήσης, που θα δύναται να το χρησιμοποιεί για την προβολή του και μετά το ξεφορτώνεται.

 

Όσοι κάνουν το σφάλμα να το υποτιμήσουν, θα υποστούν τις συνέπειες από την πτώση των πωλήσεών τους από το ελληνικό φαρμακείο. Αν πιστεύουν ότι μπορούν να τις αντισταθμίσουν συγκεντρώνοντας τα προϊόντα τους σε ράφια σούπερ μάρκετ, μαζί με εδώδιμα και καταναλωτικά αγαθά και σειρές ευρείας διανομής, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. Έξω από το ποιοτικό περιβάλλον επιστημονικού κύρους που τους προσέφερε το φαρμακείο, θα δουν πως είναι οι πραγματικές αγορές.

 

Σε κάθε περίπτωση, ο Φ.Σ.Α. θα ενημερώνει τα μέλη του για την πολιτική που θα ακολουθείται από τις εταιρίες αυτές, ούτως ώστε να εφαρμόζουν και την ανάλογη πολιτική... που τους αρμόζει”.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για 2η χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
51 από αυτά συμμετείχαν σε Summer Camp που οργάνωσε ο Όμιλος






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση