Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Φ.Σ.Α.: Ερώτηση προς υπ. Υγείας-Ε.Ο.Φ. για τα γενόσημα

30/10/2012
«Να μην επιβαρύνεται επιπλέον το ήδη πενιχρό εισόδημα των πολιτών».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Επιστολή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (Φ.Σ.Α.) προς τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του Ε.Ο.Φ.:


"Αθήνα, 30/10/2012


Καθημερινά δεχόμαστε διαμαρτυρίες, τόσο από ασφαλισμένους όσο και από φαρμακοποιούς – μέλη μας, οι οποίοι εκτός του ότι με δυσκολία βρίσκουν πλέον τα φάρμακα τους, καλούνται και να πληρώσουν επιπλέον χρήματα για την χορήγησή τους.


Ειδικότερα, ο ασφαλισμένος Γιαννόπουλος Πέτρος (κάτοικος Παλαιού Φαλήρου) όταν απευθύνθηκε σε φαρμακείο ώστε να εκτελέσει συνταγή που ανέγραφε το ένα γενόσημο του φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος ARVECAP, ανακάλυψε ότι το γενόσημο αυτό δεν κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά και θα έπρεπε να πάρει το πρωτότυπο ARVECAP για το οποίο θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον 15 ευρώ περίπου.


Η ερώτηση η οποία τίθεται, είναι, όταν δεν κυκλοφορεί γενόσημο αλλά μόνο πρωτότυπο, θα πρέπει ο ασφαλισμένος να πληρώσει επιπλέον χρήματα;


Στη σημερινή εποχή κάτι τέτοιο πράγματι δημιουργεί τεράστια προβλήματα και επιβαρύνει επιπλέον το ήδη πενιχρό εισόδημα των Ελλήνων”.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο διεθνές συνέδριο EUROGIN 2025
DEMO: Αντιπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο έργο Βιοτεχνολογίας






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Μαΐου
Με φυσική και διαδικτυακή παρουσία
Βελτιστοποίηση της θεραπείας της νόσου Πάρκινσον
Αλληλεπίδραση L-DOPA & Διατροφής σύμφωνα με την f-anazitisi
Φ.Σ. Κορίνθου, Τροχαία και DyonMed σε κοινή δράση για την οδική ασφάλεια
Θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη στο κέντρο της Κορίνθου