Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ.Α.: Επιστολή προς ΕΟΠΥΥ για rebate και λογαριασμούς ΙΚΑ

10/1/2013
«Ζητάμε από τον ΕΟΠΥΥ να γίνει μέσω διανεμητικού λογαριασμού Φ.Σ.Α. η εξόφληση των παλαιών οφειλών ΟΠΑΔ 2011 και να μας απαντήσουν με ποιο τρόπο θα γίνει η επιστροφή του ΦΠΑ που έχουμε καταβάλλει στην εφορία για το παρακρατηθέν rebate».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
Επιστολή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (Φ.Σ.Α.) προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ:

"Αθήνα, 10/1/2013

Κύριε πρόεδρε

Α) Όπως πληροφορούμεθα, ο ΕΟΠΥΥ πρόκειται σύντομα να εξοφλήσει τα χρωστούμενα του ΟΠΑΔ τους έτους 2011, πιστώνοντας κατευθείαν τους ατομικούς λογαριασμούς των φαρμακοποιών – μελών μας, που διατηρούσαν στις τράπεζες όταν πληρώνονταν από το ΙΚΑ. Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι αρκετά μέλη μας δεν διατηρούν πλέον αυτούς τους λογαριασμούς, γεγονός που θα τους δημιουργήσει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Δεν κατανοούμε τους λόγους που προβαίνετε σε αυτή την ενέργεια, αφού στις 14 και 15 Μαρτίου του 2012, που πληρώσατε την προκαταβολή των χρεών του ΟΠΑΔ, χρησιμοποιήσατε τον διανεμητικό λογαριασμό του Συλλόγου μας. Τι άλλαξε από τότε έως σήμερα; Άλλωστε η Συλλογική Σύμβαση που έχουμε υπογράψει, αναφέρει ότι οι πληρωμές θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω του διανεμητικού λογαριασμού. Επιπλέον θεωρούμε απαραίτητη την αποστολή εκ μέρους του Οργανισμού σας αναλυτικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων των πληρωμών αυτών, ώστε να υπάρχει γνώση και διαφάνεια.

Β) Κατά την εξόφληση των χρεών του ΟΠΑΔ θα κρατηθεί σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ, από κάθε ένα μέλος μας rebate 3,5%, το οποίο εμπεριέχει ΦΠΑ που έχουμε αποδώσει στο Κράτος. Ζητούμε να μας ενημερώσετε άμεσα για τον τρόπο αφαίρεσης του ποσού αυτού από τις φορολογικές μας δηλώσεις, καθώς και για την επιστροφή του αντίστοιχου ΦΠΑ που έχουμε καταβάλει για το ποσό αυτό".
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση