Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ευθύνες στα ΕΛΤΑ για τις καθυστερημένες παραδόσεις φαρμάκων

14/1/2021 6:38:44 μμ
Επιρρίπτουν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠYΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στην ταχυμεταφορική εταιρεία ΕΛΤΑ- ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ απέδωσε την κύρια ευθύνη για τη μεγάλη καθυστέρηση αποστολής των φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ στα υποκαταστήματα Κω, Λέρου, Καλύμνου, που προορίζονται για ευπαθείς ομάδες πολιτών ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ, Κώστας Κερασίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο ίδιος, ενώ οι συνταγογραφήσεις στάλθηκαν εδώ και ένα μήνα ηλεκτρονικά, τα φάρμακα που αφορούν χρόνιες παθήσεις δεν έχουν παραληφθεί με αποτέλεσμα να μη γίνονται εμπρόθεσμα οι επιβαλλόμενες θεραπείες και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

«Ο οργανισμός παροχής υπηρεσιών υγείας προσπαθεί με μπαλώματα να καλύψει τις υποχρεώσεις του», υπογράμμισε ο Κ. Κερασίδης αναφερόμενος στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο με τις άδειες ειδικού σκοπού και κυρίως λόγω του προβλήματος της κεντρικής φαρμακαποθήκης στο Ρέντη, που προμηθεύει το 70% των φαρμάκων της ελληνικής επικράτειας.

Διαβεβαίωσε μάλιστα πως είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει αυτή η καθυστέρηση αποστολής ευπαθών φαρμάκων, ενώ δεσμεύτηκε να παρέμβει στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ώστε να αποδοθούν ευθύνες στην εταιρεία ταχυμεταφορών, καθώς πέραν της συμβατικής της υποχρέωσης πρέπει, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, να φερθεί και ανθρώπινα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ