Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Εξοικονόμηση εκατομμυρίων δολαρίων από εμβολιαστικό πρόγραμμα σε φαρμακεία

10/10/2024 1:20:20 πμ
Πραγματοποιήθηκε στο Μιζούρι των ΗΠΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένα εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού ενηλίκων με βασικούς αρωγούς τα φαρμακεία πραγματοποιήθηκε στο Μιζούρι των ΗΠΑ. 


Το υπ. Υγείας της πολιτείας, ο οικείος φαρμακευτικός σύλλογος και άλλοι φορείς έθεσαν στόχο να αυξήσουν την εμβολιαστική κάλυψη σε ενήλικες που δεν έχουν κάνει τις απαραίτητες δόσεις εμβολίων και συνήθως περιλαμβάνονται σε περιοχές/πληθυσμούς χαμηλότερου εισοδήματος. Το πρόγραμμα αξιοποίησε 200 φαρμακεία και κλινικές και περίπου 22.000 πολίτες, πετυχαίνοντας μέσα σε μόλις 6 μήνες 6,6% λιγότερα εμβολιαστικά κενά στον πληθυσμό. 


Σύμφωνα με τους επικεφαλής του προγράμματος, οι οποίοι μίλησαν στο Pharmacy Times, το κοινωνικό-οικονομικό όφελος ήταν ακόμα σημαντικότερο, καθώς από τη μία τα φαρμακεία αύξησαν το εισόδημά τους από τις συνεδρίες και τις υπηρεσίες εμβολιασμού που πολλαπλασιάστηκαν και από την άλλη εκτιμάται ότι η συνολική εξοικονόμηση για την κοινωνία ήταν της τάξης των 8,7 εκατ. δολαρίων.


Στη διάρκεια συνεδριών, που διαρκούσαν από 5-15 λεπτά, οι φαρμακοποιοί κατέγραφαν τις εμβολιαστικές ανάγκες, αντιμετώπιζαν τυχόν δισταγμό από την πλευρά του πολίτη και έλυναν απορίες, ενώ στη συνέχεια προγραμμάτιζαν τον απαραίτητο εμβολιασμό. Πολύ σημαντικό στο όλο εγχείρημα ήταν ότι επιτόπου οι φαρμακοποιοί προγραμμάτιζαν και τη 2η δόση (όταν χρειαζόταν) αλλά και αναλάμβαναν να εντοπίσουν τυχόν κενά και στη φαρμακευτική αγωγή των ασθενών, προσφέροντας σχετικές συμβουλές και εξασφαλίζοντας έτσι μια πιο μακροχρόνια παροχή φροντίδας υγείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μπορεί να εξασφαλίσει μείωση δαπανών άνω των 122 δισ. δολαρίων στην Ευρώπη
Οι online υπηρεσίες και η διενέργεια τεστ και εμβολιασμών ανάμεσα στις τρέχουσες τάσεις






Σχετικά άρθρα

Μηνύσεις κατά του FDA για την τιρζεπατίδη
Από φαρμακεία που παρασκεύαζαν γαληνικές εκδοχές της
ΗΔΙΚΑ: Η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση εντοπίζει ενδείξεις αμυλοείδωσης
Ελέγχοντας συνδυασμούς κωδικών ICD-10 που σχετίζονται με τη νόσο