Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Εξετάσεις αίματος με έξυπνη τεχνολογία

11/1/2016 9:17:00 πμ
Εφαρμογή για smartphone πραγματοποιεί εξετάσεις αίματος για ασθενείς που ακολουθούν αντιπηκτική αγωγή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Αν λαμβάνετε αντιπηκτική αγωγή, προφανώς χρειάζεται να εξετάζεστε συχνά για να παρακολουθείτε την κατάστασή σας και προφανώς είναι κουραστικό και κοστοβόρο να τρέχετε συνεχώς στα διαγνωστικά. Για την εξυπηρέτησή σας, θα μπορείτε σύντομα να απευθυνθείτε στο… τηλέφωνό σας!


 

Ερευνητές της εταιρείας Qloudlab δημιούργησαν μια συσκευή για smartphone («έξυπνου» τηλεφώνου) που μπορεί να πραγματοποιεί εξετάσεις αίματος!

Πρόκειται για ένα μικροφιλμ μίας χρήσης που επικολλάται στην οθόνη ενός smartphone. Όταν το αίμα διεισδύσει στο φιλμ, το τηλέφωνο μπορεί να εντοπίσει μόριο στο αίμα, το οποίο ξεκινά τη διαδικασία πήξης του αίματος. Η συσκευή μπορεί να ερμηνεύσει τα αποτελέσματα και στη συνέχεια να τα στείλει σε συγκεκριμένη εφαρμογή, που επίσης δημιούργησε η Qloudlab.


Στη συνέχεια, δίνεται η δυνατότητα της άμεσης αποστολής των στοιχείων στο θεράποντα γιατρό για να αξιολογήσει εκείνος αν χρειάζεται τροποποίηση η αγωγή του ασθενούς.

 

Η ερευνητική ομάδα ελπίζει ότι μέχρι το τέλος του επόμενου έτους θα έχει δείξει ότι η συσκευή είναι το ίδιο αξιόπιστη με την εξέταση στο εργαστήριο.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Arther Queval, δήλωσε ότι τέτοια εξέταση θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής ανθρώπων που ακολουθούν αντιπηκτική αγωγή.

 


Η έξυπνη τεχνολογία και τα έξυπνα τηλέφωνα εισβάλλουν όλο και περισσότερο στη ζωή μας. Επίσης επεκτείνεται συνεχώς η τάση προς το e-health… την υγεία εξ αποστάσεως μέσω της τεχνολογίας. Το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ξεπερνά καμιά φορά και τη φαντασία μας…

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση της νόσου αλλά και για την πρόληψή της
Με ανακοίνωση της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics