Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Εξαγωγές: Στην 2η θέση μετά τα πετρελαιοειδή τα ελληνικά φάρμακα

24/3/2017 3:37:53 μμ
'Αρθρο του Δημήτρη Δέμου, Αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με τη χώρα να βρίσκεται εδώ και χρόνια σε καθεστώς "ειδικών συνθηκών" και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει το επιχειρείν στην Ελλάδα να κλιμακώνονται, οι κλάδοι που καταφέρνουν να διατηρούν ένα υψηλό επίπεδο εξαγωγικής δραστηριότητας, αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία για την εθνική οικονομία. Σε όλη την περίοδο της κρίσης, τα φαρμακευτικά προϊόντα κατέχουν σταθερά τη 2η θέση στη λίστα των εξαγωγών της Ελλάδας, μετά τα πετρελαιοειδή, γεγονός που αποδεικνύει την προστιθέμενη αξία που προσφέρει η εγχώρια παραγωγική φαρμακοβιομηχανία στην ελληνική οικονομία και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα αρνητική στιγμή για όλους τους κλάδους της βιομηχανίας και της παραγωγής στην Ελλάδα.

Τα εκατομμύρια ιατρών και ασθενών που εμπιστεύονται το ελληνικό γενόσημο φάρμακο σε περισσότερες από 85 χώρες παγκοσμίως, αποτελούν το ισχυρότερο τεκμήριο για τη δυναμική που έχουν αναπτύξει οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες στο εξωτερικό αλλά και για τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του κλάδου κατά τα επόμενα χρόνια. Το διαβατήριο του ελληνικού γενόσημου φαρμάκου που του επιτρέπει να διεισδύει με επιτυχία σε τόσο διαφορετικές και απαιτητικές αγορές, όπως αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Καναδά, της Αυστραλίας και των ΗΠΑ, δεν είναι άλλο από την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του, που το κάνει να ξεχωρίζει στη συνείδηση των επαγγελματιών υγείας.


Η παραγωγή των ελληνικών φαρμάκων γίνεται σε υπερσύγχρονα εργοστάσια στη χώρα μας, σε απόλυτη συμφωνία με τα αυστηρά, διεθνή πρότυπα διασφάλισης ποιότητας και τους κανόνες ορθής βιομηχανικής παραγωγής. Οργανισμοί φαρμάκου υψηλού κύρους, όπως ο ΕΟΦ, ο ευρωπαϊκός European Medicines Agency (ΕΜΑ) και άλλοι, είναι υπεύθυνοι για το συστηματικό έλεγχο των ελληνικών εργοστασίων, ώστε να είναι απόλυτη η συμμόρφωσή τους με βάση τα υψηλότερα standards. Ακόμα και μετά την αδειοδότηση των φαρμάκων, ο ΕΟΦ διενεργεί εργαστηριακούς και δειγματοληπτικούς ελέγχους, καθώς και τακτικές και έκτακτες επιθεωρήσεις στα εργοστάσια που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, χωρίς να έχουν αναφερθεί ποτέ προβλήματα.


Η σημαντικότερη όμως εγγύηση για την υψηλή ποιότητα του ελληνικού γενόσημου φαρμάκου είναι η εντατική έρευνα και η εμπειρία των ερευνητικών τμημάτων των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών. Τα ερευνητικά εργαστήρια επανδρώνονται από Έλληνες επιστήμονες υψηλής κατάρτισης και σε συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού αναπτύσσουν εγχώρια τεχνογνωσία και προσφέρουν προστιθέμενη αξία στο νευραλγικό τομέα της έρευνας, ανοίγοντας δρόμους για την πολυπόθητη ανάπτυξη της χώρας μας κατά τα προσεχή έτη.


ΠΗΓΗ: Περιοδικό  "ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ"
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Medicines for Europe, A. van der Hoven






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών