Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΣΥ: Ανοικτά χειρουργεία και το απόγευμα

22/10/2013 11:46:53 πμ
Θα τα πληρώνει από την τσέπη του ο ασθενής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Απογευματινά χειρουργεία και στο ΕΣΥ προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας ώστε να μειωθούν οι τεράστιες λίστες αναμονής των ασθενών, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις περιμένουν έως και 6 μήνες για να χειρουργηθούν αλλά και παράλληλα να πάψουν τα φαινόμενα χρηματισμού χειρουργών από τους ίδιους του ασθενείς για να παρακαμφθεί η μεγάλη λίστα αναμονής.


 

Μιλώντας χθες ο κ. Γεωργιάδης, στην εκπομπή enikos, τόνισε πως σύντομα στα κρατικά νοσοκομεία θα μπορούν να γίνονται και απογευματινές επεμβάσεις από τους ίδιους τους γιατρούς του ΕΣΥ, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν και τα απογευματινά ιατρεία.


Δηλαδή, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επιλέξουν ένα απογευματινό χειρουργείο χωρίς να αναγκάζονται να περιμένουν, αρκεί φυσικά να το πληρώνουν από την τσέπη τους.

 


Όπως εξήγησε ο υπουργός, για όσους επιλέγουν ένα απογευματινό χειρουργείο, οι τιμές θα είναι σαφώς πιο μειωμένες από αυτές των ιδιωτικών νοσοκομείων, όμως το κόστος θα επιβαρύνει τον ασθενή ενώ η νοσηλεία του και η παραμονή του στο νοσοκομείο θα επιβαρύνει το ασφαλιστικό του ταμείο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκάθαρα προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση, σχολιάζει στο f.daily ο Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ
Από τη νέα ιστοσελίδα του Γραφείου Ασθενών της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος