Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ESMO 2024: Νέα κλινικά δεδομένα για τη πεμπρολιζουμάμπη

2/10/2024 11:13:46 μμ
Επεκτείνεται η χρήση της σε 5 μορφές καρκίνου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σημαντικά νέα επιστημονικά στοιχεία παρουσιάστηκαν στο ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιατρικής Ογκολογίας (ESMO) για την καταλυτική σημασία της πεμπρολιζουμάμπης (pembrolizumab) από τον πρώιμου σταδίου καρκίνο του μαστού έως τους γαστρεντερικούς, γυναικολογικούς, δερματολογικούς και ουρογεννητικούς όγκους προχωρημένου σταδίου. Τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν στο ESMO όχι μόνο επιβεβαίωσαν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της πεμπρολιζουμάμπης ως κορυφαίας ανοσοθεραπείας αλλά και επεκτείνουν τη θέση της σε νέες θεραπευτικές ενδείξεις. 


Συνοπτικά στο μελάνωμα η επικουρική θεραπεία βελτιώνει την επιβίωση χωρίς υποτροπή της νόσου. Στον τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού η ανοσοθεραπεία σε πρώιμο στάδιο παρατείνει σημαντικά τη συνολική επιβίωση. Στον ουροθηλιακό καρκίνο η συνδυαστική θεραπεία βελτιώνει την επιβίωση στην τοπικά προχωρημένη ή μεταστατική νόσο. Επιπλέον στους καρκίνους του γαστρεντερικού συστήματος η ανοσοθεραπεία βελτιώνει τη συνολική επιβίωση, ενώ στον καρκίνο του τραχήλου μήτρας η συνδυαστική θεραπεία επεκτείνει την επιβίωση. 


Τα προαναφερόμενα δεδομένα από το ESMO 2024 επιβεβαιώνουν ότι η πεμπρολιζουμάμπη, είτε ως μονοθεραπεία είτε σε συνδυασμό με άλλους θεραπευτικούς παράγοντες, έχει την ικανότητα να επεκτείνει την επιβίωση και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής προσφέροντας ελπίδα σε ασθενείς που είχαν προηγουμένως περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με τίτλο: «Ενωμένοι στη Μάχη, Μαζί στη Φροντίδα!»






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Συνιστά την έγκριση ενός νέου εμβολίου κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου
Μαζί με επτά ακόμα νέα φάρμακα για σοβαρές παθήσεις
Η άγνωστη σχέση μεταξύ της δυσκοιλιότητας και των καρδιαγγειακών επεισοδίων
Σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο Monash της Αυστραλίας