Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Έρχεται σοβαρή έξαρση της γρίπης το χειμώνα;

6/9/2017 11:47:46 πμ
Πώς συνδέεται η επιδημία της γρίπης στην Αυστραλία με το βόρειο ημισφαίριο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Αυστραλία διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους γρίπης των τελευταίων χρόνων, γεγονός που ενδεχομένως να συνδέεται με τη γρίπη που θα περάσουμε στο βόρειο ημισφαίριο το χειμώνα που έρχεται…


Αυτή τη στιγμή στην Αυστραλία έχουν αναφερθεί περίπου 90 χιλιάδες εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά, που σημαίνει πάνω από διπλάσια περιστατικά σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ σχεδόν διπλάσιοι είναι και οι θάνατοι που σχετίζονται με τον ιό, πάλι σε σύγκριση με πέρυσι.


Οι ειδικοί πάντως της χώρας αναφέρουν ότι δεν εκπλήσσονται από τη φετινή έξαρση της γρίπης, καθώς πρόκειται για μια φυσιολογική πιθανότητα που απαντά σε όλο τον κόσμο. Εξάλλου, το μόνο σίγουρο για τη γρίπη είναι ότι είναι απρόβλεπτη! 

Τι σημαίνει αυτό για τις χώρες του βόρειου ημισφαιρίου

Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε γενικές γραμμές υπάρχει μια τάση να περνάμε στο βόρειο ημισφαίριο από πλευράς της γρίπης αντίστοιχο «κακό χειμώνα» με το χειμώνα που περνά το νότιο ημισφαίριο πριν από εμάς.


Ωστόσο, αυτή η υπόθεση δεν είναι εξακριβωμένη, ούτε μπορεί πραγματικά να προβλεφθεί κατά 100% πώς θα είναι η γρίπη τον ερχόμενο χειμώνα βάσει αυτής.


Αυτό που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ποιο στέλεχος του ιού προκαλεί την έξαρση. Εάν το εμβόλιο της γρίπης δεν περιλαμβάνει το κυκλοφορούν στέλεχος, αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει τη μεγαλύτερη συχνότητα των περιστατικών. Αν πάλι το στέλεχος του ιού είναι ίδιο ή παρόμοιο με το περσινό και αρκετοί έχουν νοσήσει ή εμβολιαστεί, φέτος θα έχουν φυσική ανοσία.


Πληροφορίες από εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ
Εξετάστηκε η πληρότητα και η συνοχή του σχεδίου αντιμετώπισης και η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics