Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Έρχεται ο Γιατρός της Γειτονιάς

26/9/2016 1:22:25 μμ
Δηλώσεις του Ανδρέα Ξανθού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Οικογενειακό γιατρό και τοπικές ομάδες υγείας σε κάθε γειτονιά θέλει να εφαρμόσει το υπουργείο υγείας με τις αλλαγές που προσανατολίζεται να κάνει στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.


Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, είπε πως σε πρώτη φάση θα δημιουργηθούν 250 δομές, σε 60 μεγάλες πόλεις, καλύπτοντας το 30% του αστικού πληθυσμού της χώρας.


Μεταξύ των πόλεων αυτών περιλαμβάνονται το Κορδελιό – Εύοσμος, η Πάτρα, το Ηράκλειο, η Λάρισα, ο Βόλος, η Νέα Φιλαδέλφεια, το Κερατσίνι, το Πέραμα, η Μυτιλήνη και η Κομοτηνή.


Οπως τόνισε κάθε οικογενειακός γιατρός θα έχει «χρεωμένα» περίπου 2.000 άτομα, ενώ κάθε μονάδα θα έχει έναν πληθυσμό αναφοράς, 10.000 κατά μέσον όρο.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο υπουργός δεσμεύτηκε για τη διαμόρφωση Εθνικού Σχεδίου Δράσης
Με κορυφαίους ειδικούς από την Αμερική και την Ευρώπη






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών