Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για κατώτατο πλαφόν στα rapid tests

20/9/2021 4:16:45 μμ
Πρόβλεψη και για εγκεκριμένη λίστα των τεστ που θα χρησιμοποιούνται
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νομοθετική ρύθμιση αναμένεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του f.daily, που θα προβλέπει τη θέσπιση κατώτατου πλαφόν στην τιμή χρέωσης των rapid test που διενεργούνται από κλινικές, διαγνωστικά εργαστήρια και φαρμακεία. Στόχος είναι να μπει μια τάξη στο χάος που έχει προκληθεί στην ελεύθερη αγορά, με τις τιμές της εξέτασης να κυμαίνονται από 3 έως 10 ευρώ που είναι και η ανώτατη τιμή χρέωσης, όπως έχει ορίσει η Πολιτεία.

Ήδη έχει υπάρξει πλήθος αντιδράσεων από τους φαρμακοποιούς που σε απόσταση αναπνοής βλέπουν συναδέλφους τους να χρεώνουν την υπηρεσία στα 5 ευρώ, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό στον κλάδο. Η ίδια ακριβώς κατάσταση μάλιστα επικρατεί στα διαγνωστικά εργαστήρια, όπου έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να δημιουργείται συνωστισμός σε όσα κοστολούν τη διενέργεια του rapid test στα 3 ευρώ και ο πολίτης να κάνει «έρευνα αγοράς», προκειμένου να εξυπηρετηθεί στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Πληροφορίες του f.daily αναφέρουν επίσης ότι θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση και για άλλο ένα «αγκάθι» που έχει προκαλέσει η υποχρέωση rapid test από τους εργαζομένους: πολλά διαγνωστικά κέντρα κάνουν χρήση self test και τα δηλώνουν ως rapid test. Έτσι, θα υπάρξει η πρόβλεψη για τη δημιουργία μιας λίστας «ασφαλών» τεστ, από την οποία θα ενημερώνονται οι φορείς και οι δομές που τα παραγγέλνουν και τα χρησιμοποιούν.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οδηγίες προς τα φαρμακεία για την ορθή υποβολή ηλεκτρονικών τιμολογίων
Προειδοποιούν για αυξήσεις τιμών, ελλείψεις και κλεισίματα φαρμακείων






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Μαΐου
Με φυσική και διαδικτυακή παρουσία
Βελτιστοποίηση της θεραπείας της νόσου Πάρκινσον
Αλληλεπίδραση L-DOPA & Διατροφής σύμφωνα με την f-anazitisi
Φ.Σ. Κορίνθου, Τροχαία και DyonMed σε κοινή δράση για την οδική ασφάλεια
Θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη στο κέντρο της Κορίνθου