Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Έρχεται ηλεκτρονική κάρτα Υγείας

10/11/2014 9:40:14 πμ
Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας σήμερα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σήμερα Δευτέρα, 10/11/2014, θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη μια μεγάλη αλλαγή στη διαχείριση της υγείας, η εφαρμογή του ηλεκτρονικού ασφαλιστικού φακέλου υγείας για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

 

Ο ηλεκτρονικός ασφαλιστικό φάκελος υγείας, που αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων ήδη από το 2015.


Ο φάκελος θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του ασφαλισμένου σχετικά με τις παροχές υγείας που αποζημίωσε ο ΕΟΠΥΥ, όπως ιατρικές επισκέψεις, διαγνωστικές εξετάσεις, νοσηλεία σε νοσοκομείο, φάρμακα ή άλλα προϊόντα όπως διαβητολογικά υλικά, ορθοπεδικά υλικά, γυαλιά όρασης κ.α.).

 

Μάλιστα, στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησηςβρίσκεται ήδη ο μισός ηλεκτρονικός φάκελος των ασθενών της χώρας, οπού θα προστεθούν και όλες οι υπόλοιπες απαραίτητες πληροφορίες. Συγκεκριμένα, πληροφορίες θέλουν ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας να περιέχει όλα τα στοιχεία του κατόχου, τις παροχές υγείας που του παρασχέθηκαν, καθώς και το κόστος τους, ήδη από τις αρχές του 2013.


 

Η κάρτα, εκτός του ότι θα είναι απαραίτητη για οποιαδήποτε πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας (δηλαδή χωρίς αυτή, ο γιατρός δεν θα συνταγογραφεί, το φαρμακείο ή το διαγνωστικό κέντρο δεν θα μπορεί να εκτελεί συνταγές, η κλινική δεν θα μπορεί να κάνει εισαγωγή), θα αποτελέσει και εργαλείο εντοπισμού περιπτώσεων σπατάλης και διαφθοράς, καθώς έτσι ο Οργανισμός θα μπορεί να «παρακολουθεί» τη διαδρομή των δαπανών ανά ασφαλισμένο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα των φαρμακοποιών για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας






Σχετικά άρθρα

ΕΟΦ: Νέα λίστα ελλειπτικών φαρμάκων
Και ενημέρωση για παράνομα σκευάσματα στο διαδίκτυο
ΕΜΑ: Συστάσεις για την αντιμετώπιση των ελλείψεων των ραδιοφαρμάκων
Ενθαρρύνεται η παραγωγή εντός Ε.Ε. που είναι περιορισμένη
ΕΟΠΥΥ: Τρία νέα σκευάσματα στον κατάλογο των ΦΥΚ
Και οδηγίες προς τα φαρμακεία για την ορθή υποβολή ηλεκτρονικών τιμολογίων
8 κορυφαίοι ιατρικοί οργανισμοί καταγγέλλουν το clawback  στην Ελλάδα
Διότι οδηγεί τους γιατρούς σε οικονομική και επιστημονική καταστροφή