Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Εργαζόμενοι στο φάρμακο: Ζητούν άμεσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

20/5/2024 1:28:06 πμ
Οι εργοδότες προτείνουν μισθό 30% χαμηλότερο από τη σύμβαση που υπήρχε πριν από 14 χρόνια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Επί 14 χρόνια οι εργαζόμενοι στο φάρμακο στερούνται Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ όπως τονίζουν από τον Αύγουστο του 2022 έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους για την υπογραφή νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αλλά οι αρμόδιες αρχές τούς αφήνουν στο περιθώριο. 


Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών & Φαρμακοϋπαλλήλων – Συναφών Επαγγελμάτων – Κλάδων «μετά από κωλυσιεργίες δύο σχεδόν ετών, οι εργοδότες μας κατέθεσαν την πρότασή τους, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι Ιατρικοί Επισκέπτες είναι ένας κλάδος υψηλής εξειδίκευσης και εκπαίδευσης, με εργασία που συχνά επεκτείνεται πέραν του 8ώρου στον υπολογιστή, στο τηλέφωνο και σε meetings, και προτείνουν έναν βασικό μισθό 30€ πάνω από το βασικό μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, που προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Χωρίς κλιμάκια ωρίμανσης, χωρίς τα επιδόματα που προέβλεπαν οι συμβάσεις μας έως το 2010 και ενώ έχουμε χάσει από τότε μεγάλο μέρος της αγοραστικής μας δύναμης, μας προτείνουν ένα μισθό 30% χαμηλότερο από αυτόν που προέβλεπε η σύμβαση που είχαμε πριν από 14 χρόνια». 


Όπως αναφέρουν, τις απώλειες της περιόδου της οικονομικής κρίσης, τις πλήρωσαν σε μεγάλο βαθμό οι εργαζόμενοι, που είδανε το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, την αγοραστική τους δύναμη να μειώνεται τραγικά και θέσεις εργασίας να χάνονται. Ειδικά στον κλάδο των Ιατρικών Επισκεπτών το 70% έχασε τη δουλειά του, επισημαίνουν.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία






Σχετικά άρθρα

Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας;
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Βουλγαρία: Αύξηση της χρηματοδότησης των φαρμακείων αποφάσισε η κυβέρνηση
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς