Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Επιτροπή Ανταγωνισμού: Στο μικροσκόπιο ο κλάδος των κτηνιατρικών φαρμάκων

30/5/2024 1:22:48 πμ
Διότι παρατηρείται αύξηση στους δείκτες κτηνιατρικών δαπανών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την αλυσίδα αξίας και τις συνθήκες ανταγωνισμού που επικρατούν στον κλάδο των κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων (ΚΦΠ) ξεκινά να «χαρτογραφεί» η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σημειώνεται ότι ως ΚΦΠ θεωρείται κάθε φάρμακο που προορίζεται για χορήγηση στα ζώα για προληπτικό ή θεραπευτικό ή διαγνωστικό σκοπό, και κάθε φαρμακούχο πρόμειγμα και φαρμακούχος ζωοτροφή. 


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το έναυσμα δόθηκε καθώς παρατηρείται αύξηση των δεικτών κόστους στον κλάδο της κτηνοτροφίας τα τελευταία χρόνια που έχει αντίκτυπο στην αλυσίδα αξίας παραγωγής τροφίμων από προϊόντα ζωικής προέλευσης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Eurostat, στην Ελλάδα τόσο ο δείκτης τιμών σύνθετων ζωοτροφών όσο και ο δείκτης κτηνιατρικών δαπανών παρουσιάζουν αυξητική τάση από το 2020 και μετά κατά 33% και 13% αντίστοιχα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών