Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Επιστρατεύονται οι γιατροί για να βοηθήσουν τον ΕΟΠΥΥ στις εκκαθαρίσεις

29/8/2017 11:03:28 πμ
Προκειμένου να αποπληρωθούν σύντομα τα ληξιπρόσθεσμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


  Με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει πως μπορεί να διαθέσει άμεσα το προσωπικό του προκειμένου να βοηθήσει τον ΕΟΠΥΥ για την ταχύτερη διεκπεραίωση των δαπανών ώστε να πληρωθούν οι γιατροί τα ληξιπρόθεσμα άμεσα.

Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ στην επιστολή του:


«Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Β.Δ. της 11 Οκτ./7 Νοεμ.1957 (ΦΕΚ Α/225/1957), σκοπός των Ι.Σ. είναι «η μέριμνα περί της διατηρήσεως του ιατρικού σώματος ικανού από επιστημονικής και ηθικής απόψεως να εξυπηρέτηση μετά προθυμίας και αυταπαρνήσεως την δημοσίαν υγιεινήν και τους αρρώστους, ως και η εναρμόνισις των ηθικών και οικονομικών συμφερόντων μεταξύ των μελών αυτού, και τούτων προς το γενικώτερον συμφέρον του λαού και του Κράτους».


Περαιτέρω στην διάταξη του άρθρου 11 παρ. 1 εδ. Η του ν. 2955/2001 ορίζεται ότι: «Η. Οι Ιατρικοί και Οδοντιατρικοί Σύλλογοι, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, που εξαιρούνται από την εφαρμογή του συνόλου των διατάξεων του ν.δ. 496/1974, όπως ισχύουν σήμερα, είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, έχουν ίδια περιουσία και υπόκεινται στις διατάξεις του κοινού δικαίου ως προς την απόκτηση δικαιωμάτων, την ανάληψη υποχρεώσεων και την εν γένει διαχείριση και αξιοποίηση της περιουσίας τους, διοικούνται δε δια Συμβουλίου. Για την επίτευξη των σκοπών τους οι Ιατρικοί και Οδοντιατρικοί Σύλλογοι, ο Π.Ι.Σ. και η Ε.Ο.Ο. μπορούν να ιδρύουν νομικά πρόσωπα με εταιρική ή μη μορφή».


Λαμβανομένου υπόψη, όπως προαναφέρθηκε, των ιδιαίτερα δυσμενών οικονομικών συνθηκών για τους γιατρούς – μέλη μας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα μπορούσε να συνεισφέρει κατά τον ανωτέρω τρόπο ώστε να αντιμετωπιστεί το ταχύτερο δυνατό η πληρωμή των γιατρών – μελών του».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών