Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Επιστολή ΟΣΦΕ για βοήθεια προς τους πρόσφυγες

3/3/2016 3:49:59 μμ
Καλεί τους Συλλόγους να συνδράμουν με φάρμακα και υλικά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 


 

Επιστολή προς τους  Προέδρους & Δ.Σ. ΣΥ.ΦΑ απέστειλε  η διοίκηση του ΟΣΦΕ προκειμένου να υπάρξει «κύμα» βοήθειας προς του χιλιάδες μετανάστες που καταφθάνουν στη χώρα μας.


Όπως αναφέρεται:


«Οι Συνεταιρισμοί έχοντας στο βάθος του πυρήνα τους τον άνθρωπο ως άνθρωπο και την συνεργασία με τους άλλους, με σκοπό όχι μόνο την οικονομική αλλά και την κοινωνική ανύψωση όλων, αποτελούν φαινόμενο αμιγώς κοινωνιολογικό, Δεδομένης της έκτασης που παίρνει το προσφυγικό ζήτημα, όλοι μας είμαστε μάρτυρες των παρακάτω εξελίξεων :


  •  Τα προβλήματα υγείας των προσφύγων και σε δεύτερη φάση των Ελλήνων πολιτών σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες, αυξάνονται δραματικά μέρα με τη μέρα.
  •  Η επείγουσα ανάγκη παροχής φαρμάκων και υγειονομικού υλικού προς τους πρόσφυγες κρίνεται επιτακτική και απαραίτητη μέσω συνεργαζόμενων φορέων, προκειμένου να αναχαιτιστεί η επιδείνωση και επέκταση των προβλημάτων.
  •  οι διατροφικές και λοιπές ανάγκες καλύπτονται χωρίς να εκλείπουν και τα φαινόμενα κερδοσκοπίας.
  •  Τα προβλήματα διαμονής και υγιεινής πολλαπλά.


Η ανθρωπιστική βοήθεια που ξεκινά από ατομικό επίπεδο είναι πολλαπλασίως αποτελεσματική όταν γίνεται όχι ανεξέλεγκτα αλλά συστηματικά και οργανωμένα μέσω φορέων.


Είμαστε κοντά στο υπηρεσιακό προσωπικό (αστυνομικοί, λιμενικοί κλπ.) που έρχεται άμεσα σε επαφή με το προσφυγικό πλήθος και προσφέρουμε αναλώσιμα πρώτης ανάγκης (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά κλπ.).


Συμμετέχουμε με τους φορείς της αυτοδιοίκησης, ΜΚΟ, συλλόγους κλπ στην αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, το οποίο είναι εξόχως ανθρωπιστικό με παροχή αιτουμένων φαρμάκων. Ο διαφαινόμενος εγκλωβισμός των προσφύγων, μεταναστών στη χώρα μας πολλαπλασιάζει την ανθρωπιστική κρίση, όμως εμείς ως Ελληνισμός που είχαμε εμπειρία ξεριζωμού των προηγούμενο αιώνα δεν μας επιτρέπεται να μείνουμε απαθείς.

Η συμμετοχή των Συνεταιρισμών και η παρουσία των επιστημόνων φαρμακοποιών μελών και η πλαισίωση των εμπειρότερων που μετέχουν ήδη σε φορείς, κοινωνικά ιατρεία — φαρμακεία κλπ. είναι επιβεβλημένη».

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση