Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Επίσημα πλέον διορίζονται οι νέοι πρόεδροι του ΕΟΦ και του ΕΟΠΥΥ

18/1/2019 9:32:00 πμ
Ο Ιωάννης Μαλέμης και ο Βασίλης Πλαγιανάκος αναλαμβάνουν καθήκοντα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Επίσημα πλέον διορίζονται οι νέοι πρόεδροι του ΕΟΦ και του ΕΟΠΥΥ, καθώς πήραν έγκριση κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Πρόκειται για τον Ιωάννη Μαλέμη, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου του ΕΟΦ, μετά την παραίτηση της Αικατερίνης Αντωνίου. Ο κ. Μαλέμης είναι κτηνίατρος και μέχρι τώρα ήταν Α' αντιπρόεδρος του Οργανισμού και προϊστάμενος του τμήματος Αξιολόγησης Κτηνιατρικών Φαρμάκων και Ζωοτροφών του Οργανισμού.

Ο Βασίλης Πλαγιανάκος είναι πλέον ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, μετά την παραίτηση του Σωτήρη Μπερσίμη. Ο κ. Πλαγιαννάκος είναι αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ διαθέτει πτυχίο και διδακτορικό Μαθηματικών.

Οι διορισμοί των κ.κ. Πλαγιανάκου και Μαλέμη προτάθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη ψηφοφορία, μόνο η ΝΔ καταψήφισε και τις δύο υποψηφιότητες, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν «παρών», πλην της Χρυσής Αυγής που έδωσε τη θετική της ψήφο στον κ. Πλαγιανάκο.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, έκανε λόγο για σημαντική δουλειά που έγινε για την εξυγίανση του ΕΟΠΥΥ, σημειώνοντας ότι πλέον υπάρχει μεγάλη κανονικότητα στις πληρωμές του προς τους παρόχους υγείας και τους προμηθευτές, και τόνισε ότι είναι υπερ-αρκετή η χρηματοδότησή του.
«Υπάρχει ταμειακή επάρκεια για να τους πληρώνει όλους και να μην υπάρχει η εικόνα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που στα τέλη του 2015 ήταν δύο δισ. και τώρα έπεσαν στα 150 εκατ. ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Ξανθός.
Τόνισε ακόμα ότι υπάρχει πλέον ένα δημοσιονομικό τοπίο βελτιωμένο και ότι ο ΕΟΠΥΥ θα ενισχυθεί το 2019 από τους κλειστούς προϋπολογισμούς, παίρνοντας 47,5 εκατ. ευρώ παραπάνω.

Αναφερόμενος στον ΕΟΦ, ο κ. Ξανθός είπε ότι πάνω από 300 άτομα υπηρετούν σήμερα, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω και με ειδικούς επιστήμονες.
«Αυτός ο οργανισμός που ήταν στα όρια του "μπλακ άουτ", λειτουργεί πλέον σε ένα νέο ευρωπαϊκό τοπίο και μαζί με τον ΕΟΠΥΥ και όλους τους φορείς του υπουργείου έχουν συμβάλει στο σχέδιο μας για δημόσια, καθολική πρόσβαση των πολιτών και στα φάρμακα και στην ιατρική περίθαλψη και φροντίδα», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Βασίλης Πλαγιανάκος, εκτίμησε ότι η αύξηση των γενοσήμων θα επιφέρει μείωση του κόστους των φαρμάκων και διαβεβαίωσε ότι γίνονται συμβάσεις με όλους τους παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΦ, Ιωάννης Μαλέμης έδωσε έμφαση στις κλινικές έρευνες, τονίζοντας ότι η έγκρισή τους δεν ξεπερνά τις 30-35 ημέρες όταν, όπως είπε, στην Ε.Ε. απαιτούνται 60 μέρες. Έχουν δε αξιολογηθεί ότι είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Όπως είπε ο κ. Μαλέμης, «το νέο οργανόγραμμα του ΕΟΦ ολοκληρώνεται σύντομα και προβλέπει, μεταξύ άλλων, 407 άτομα μόνιμο προσωπικό, η πρόσληψη των οποίων θέλουμε να είναι μέσω ΑΣΕΠ».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τα υλικά του διαβήτη συμβατικής τεχνολογίας
Η Τ. Χαραμή θεωρεί την εξέλιξη θετική, αλλά όχι επαρκής για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς






Σχετικά άρθρα

Τα fake βίντεο επωνύμων η νέα εγκληματικότητα στο φάρμακο
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
ΕΟΦ: Εξομαλύνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας
Έρχεται ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας των ασθενών με νεοπλασίες
Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας στο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Νέα λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Με 93 σκευάσματα που αφορούν πολλές θεραπευτικές κατηγορίες