Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Επιπλέον επενδύσεις για τις ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις θα έρθουν μέσω ΣΕΚΕΕ

12/4/2022 2:18:52 πμ
Τονίστηκε στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι επενδύσεις της ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας θωρακίζουν το σύστημα υγείας και εξασφαλίζουν επάρκεια φαρμάκων. Αυτό τονίστηκε στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και σε συζήτηση με θέμα: «EU pharmaceutical Industry: Unlocking investments that safeguard patients's access».

Στην τοποθέτησή του ο υπ. Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδης, ανακοίνωσε ότι στο προσεχές διάστημα θα δημοσιευθεί η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Ελληνικό Σημαντικό Έργο Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (ΣΕΚΕΕ) για τον τομέα της Υγείας, γεγονός που θα ξεκλειδώσει επιπλέον επενδύσεις για τις ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις. 

Ο A. Van den Hoven, γενικός διευθυντής της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φαρμακοβιομηχανιών (Medicines for Europe), τόνισε τις δυσκολίες που προκύπτουν από την ενεργειακή κρίση που δημιούργησε ο πόλεμος στην Ουκρανία για τα οικονομικά φάρμακα που παράγονται στην Ε.Ε. λόγω της δραματικής αύξησης του κόστους παραγωγής αυτών.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΦ Δ. Δέμος αναφέρθηκε στην ανάγκη υιοθέτησης κεντρικών πολιτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως το κριτήριο της οικονομικά συμφερότερης προσφοράς (MEAT criteria) στην περίπτωση των κεντρικών προμηθειών φαρμάκων.

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ Θ. Τρύφων αναφέρθηκε στο μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1.2 έως 1,5 δισ. ευρώ που υλοποιεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι συνολικές καθαρές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 30% το 2023
Τα ιατρεία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, υποστηρίζουν






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών