Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Επιμένει ο Γ. Κουτρουμάνης στη λασπολογία κατά των φαρμακοποιών

3/1/2012
«Δεν θέλουν την e-συνταγογράφηση - Δίκαιη η μείωση του ποσοστού κέρδους τους!»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
Απορία για τους λόγους των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών εξέφρασε την Τρίτη 3/1/2012 ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τονίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο να ζητούν από τους συνταξιούχους να πληρώνουν τα φάρμακα, όταν το ΙΚΑ για παράδειγμα δεν τους χρωστά ευρώ».

Όσον αφορά την αναστολή των πιστώσεων προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία στην οποία έχουν προχωρήσει από την 1η Ιανουαρίου, ζητώντας να ενημερωθούν για την ημερομηνία που θα τους εξοφληθούν οι οφειλές από τον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Κουτρουμάνης είπε πως «γνωρίζουν εδώ και ένα μήνα ότι στις 5 Ιανουαρίου θα πληρωθούν από τον ΕΟΠΠΥ και στις 23 Ιανουαρίου από τον ΟΓΑ».

Τέλος, ερωτηθείς αν θεωρεί υποκινούμενες τις κινητοποιήσεις τους, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι δεν έχει τέτοια στοιχεία, αλλά πρόσθεσε πως «φαίνεται να τους ενοχλεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και η μείωση του ποσοστού κέρδους τους που είναι δίκαια».

Πηγή: naftemporiki.gr, tanea.gr (3/1/2012)
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά το μπαράζ ληστειών και διαρρήξεων
Βρετανικό πρόγραμμα επιχειρεί να εφαρμόσει την εξατομικευμένη συνταγογράφηση






Σχετικά άρθρα

Αυξημένες περιπολίες έξω από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Μετά το μπαράζ ληστειών και διαρρήξεων
Η Φαρμακογονιδιωματική στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Βρετανικό πρόγραμμα επιχειρεί να εφαρμόσει την εξατομικευμένη συνταγογράφηση
Δυσκολίες στην εκτέλεση συνταγών με τα ελλειπτικά φάρμακα
Ο ΦΣΘ ζητά παράταση στην ισχύ των συνταγών
ΠΙΣ: Δωρεάν υπηρεσίες σε νέους στις 28/02
Εις μνήμην των νεκρών στα Τέμπη