Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Επικίνδυνοι και οι μικροί όγκοι του μαστού

4/9/2017 9:49:12 πμ
Μπορεί να εμφανίζουν επιθετική βιολογία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι γυναίκες που έχουν εμφανίσει μικρούς όγκους στο μαστό, κάτω του ενός εκατοστού, μπορεί να χρειάζονται χημειοθεραπεία συνιστά ο Έλληνας ογκολόγος δρ Κωνσταντίνος Τρυφωνίδης, ερευνητής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Έρευνα και Θεραπεία του Καρκίνου (EORTC) στις Βρυξέλλες.


Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνά του, η οποία παρουσιάσθηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιατρικής Ογκολογίας (ESMO 2017) στη Μαδρίτη, ακόμα και αυτοί οι μικροί όγκοι του μαστού μπορεί να είναι επικίνδυνοι και να πρέπει να αντιμετωπιστούν.


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 6.700 γυναίκες με αρχικού σταδίου καρκίνο του μαστού. Οι 826 ασθενείς είχαν όγκο μεγέθους μικρότερου του ενός εκατοστού και, από αυτές, το 24% -παρόλο που δεν είχαν καρκίνο στους λεμφαδένες τους- είχαν επιθετική βιολογία και βρέθηκαν να έχουν μικρούς όγκους με κίνδυνο μακρινών μεταστάσεων στο σώμα.


Όπως υποστηρίζει ο δρ Τρυφωνίδης, ειδικός στον καρκίνο του μαστού και των πνευμόνων, «τα ευρήματά μας αμφισβητούν την υπόθεση ότι όλοι οι μικροί όγκοι είναι λιγότερο σοβαροί και δεν χρειάζονται χημειοθεραπεία».


Σημειώνεται ότι οι επιθετικοί όγκοι μπορούν να ανιχνευθούν από την «υπογραφή» 70 γονιδίων και σύμφωνα με τα πορίσματα της εν λόγω έρευνας 1 στους 4 μικροσκοπικούς όγκους στο μαστό εμφανίζει επιθετικότητα. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics