Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Έπιασε δουλειά η Ομάδα Εργασίας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

20/3/2015 11:03:06 πμ
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Εχθές, Πέμπτη 19 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), η οποία έχει ως αντικείμενο την επεξεργασία ενός κειμένου θέσεων και προτάσεων για την ανασυγκρότηση της δημόσιας ΠΦΥ.

 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών διαπιστώθηκε η ανάγκη εκπόνησης ενός στρατηγικού σχεδίου, σύμφωνα με το οποίο η ΠΦΥ θα αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα του δημόσιου συστήματος υγείας. Για να συμβεί αυτό, απαιτείται να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δομών που σήμερα είναι ένα βήμα πριν από την κατάρρευση.

 

"Στην περίοδο της ανθρωπιστικής κρίσης που διανύουμε, η ανάγκη αναδιοργάνωσης της ΠΦΥ είναι επιτακτική, καθώς θα συμβάλλει καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου της ισότιμης και καθολικής υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού και της ανακούφισης των πολιτών", αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

 

Το κείμενο που θα προκύψει με την ολοκλήρωση των εργασιών της Ομάδας θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός ποιοτικού μοντέλου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το οποίο θα βασίζεται στις αρχές της αποτελεσματικότητας και της ισότητας. Στη συνέχεια, το σχέδιο αυτό θα τεθεί σε διαβούλευση με όλους τους υγειονομικούς φορείς που σχετίζονται με την ΠΦΥ, ώστε μέσα από γόνιμο διάλογο να εμπλουτιστεί και να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη και σοβαρή μεταρρυθμιστική παρέμβαση.

 


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος